16x9 Image

Unga kämpade och kraftsamlade på Tri4fun och Aquathon

Lördagen den 12 augusti genomförde Umeå Simsällskap en Tri4fun och ett Aquathon på Nydalasjö området i Umeå.

Tri4fun är en tävling i triathlon för barn och ungdomar 7-15 år som vill testa på triathlon. Man simmade/sprang i vattnet på Nydalasjön, cyklade på first camp området och sprang en runda i konstsnöspåret. I år var det 35 modiga barn som ville prova att vara med. Väl i mål fick alla deltagare diplom och en goodiebag.

Efter Tri4fun genomfördes en Aquathon för ungdomar och vuxna från 12 års ålder. En Aquathon är en simsträcka följt av en löpsträcka och detta är på tid. I år simmade man 800 m i öppet vatten följt av 5 km löpning. Det var 13 stycken deltagare som var med på detta arrangemang och det var en hård kamp om placeringarna. 

50 kr av anmälningsavgiften gick till Barncancerfonden Norras verksamhet och sammanlagt blev det 2 400 kr som gick till detta ändamål.

Det var andra året som Umeå SS genomförde detta roliga och givande arrangemang och fler deltagare valde att vara med mot i fjol. Härnäst ser Umeå Simsällskap fram mot att den 5 november arrangera "Swim of Hope" för fjärde året i rad. Här går 50 % av intäkterna från eventet till Barncancerfondens viktiga arbet.

Foton: Simmarna som springer in i Nydalasjön: Monica G Engström

Barnen på väg ner i vattnet: Henrik Karmehag