16x9 Image

Thorengruppens fotbollslag samlade in 54 745 kronor till verksamheten

Barncancerfonden Norra har fått ta emot 54 745 kronor från Team Thorengruppens herrlag i fotbollens division I. – Jag har under lång tid funderat över vad vi kan göra som ambassadörer för fotbollen, och där kunna bidrag med någon bra till samhället, säger Jonatan Undén Wiberg, spelare i Thorengruppen.

Under en lagträff i upptakten av säsongen la Jonatan Undén Wiberg fram förslaget att laget skulle starta en insamling till ett gott ändamål, en idé som han länge gått och haft i tankarna.

När väl idén var satt i verket och och lotteriet klubbat och klart så inledes ett arbete med att samla in priser ifrån företag i Umeå. Och gensvaret var mycket stort vilket gjorde att en prislista snabbt kunde sättas ihop.

– Det gick väldigt snabbt redan från start att få företag med på båten, många företagare har varit med och bidragit till att göra denna insamling möjlig och jag vill rikta ett stort tack till alla som varit med och bidragit samt även köpt lotter. Vi, hela klubben passar på att tacka hela laget för en fantastisk insats och vill även rikta ett stort tack till alla som i någon form varit med att bidragit till insamlingens genomförande, konstaterar Jonatan Undén Wiberg.

Nu är insamlingen avslutad för denna gång och 54 745 kr kommer Barncancerfonden Norra till nytta.

– Jag vill å Barncancerfonden Norras vägnar rikta ett varmt tack till Team Thorengruppen Fotboll för ert fantastiska engagemang för oss. Varje insamlad krona gör nytta i vår verksamhet för drabbade barn och familjer, här och nu, i vår region med verksamhet i de fyra nordligaste länen, säger Jonas Fahlman, som fick ta emot prischecken i samband med att Team Thorengruppen hemmabesegrade Armenisk-Syrianska med 3–1.

– Snacka om att verkligen vara vinnare på flera plan, avslutar Fahlman.

Bild: Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra, flankeras av Team Thorengruppens spelare Adam Chennoufi, t v, och Jonatan Undén Wiberg.