16x9 Image

Thorengruppen gör insamling för Barncancerfonden Norra

Thorengruppens herrfotbollslag gör en insamling till förmån för Barncancerfonden Norra. – Vi känner att vi har ett ansvar som människor att försöka göra gott för människor som har hamnat i en svår livssituation, säger Jonatan Wiberg, som spelar forward i Thorengruppen och är en av initiativtagarna.

Insamlingskampanjen påbörjas idag, fredag den 5 maj, och kommer att rymma en rad olika insamlingsaktiviteter som initieras av Thorengruppens herrfotbollslag.

Sedan avslutas insamlingskampanjen lördag den 20 augusti när Thorengruppen spelar hemmamatch i division I mot Nyköping på Umeå Energi Arena Sol. Då kommer också Barncancerfonden Norras medlemmar att bjudas in för att se på matchen och ta del av barnvänliga aktiviteter runtomkring själva fotbollen.

– Som fotbollsspelare är man en förebild för många unga människor. Vi spelar visserligen inte i allsvenskan men vi gör en elitsatsning och är det bästa herrfotbollslaget i Umeå. Vi vill därmed gärna nyttja röst som vi har för en insamling till något som känns rätt i hjärtat, säger Jonatan Wiberg.

Barncancerfonden Norra ser mycket positivt på initiativet och hoppas på en lyckosam division I-säsong för Thorengruppen.

– Det här är ett fantastiskt exempel från omvärlden där inte bara privatpersoner och företag utan även en förening vill bidra till att sätta ljus på vår fråga. Vi är oerhört tacksamma för det engagemang som Thorengruppen visar i det här fallet. Oberoende av hur mycket pengar som kommer att samlas in, så kommer varje krona att vara ett värdefullt stöd för vår verksamhet och kunna skänka en aning mer ljus i tillvaron för allvarligt sjuka barn och deras familjer, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.