16x9 Image

Sonja och Anna-Maria hjältar för Barncancerfonden Norra

Barncancerfonden Norra har delat ut Hjältepriset för första gången. Anna-Maria Byström, Sundsvall, och Sonja Marklund, Umeå, prisades för sina insatser för föreningen under 2016 vid lördagens årsmöte i Umeå.

Barncancerfonden Norra instiftade under fjolåret Hjältepriset för att på ett ännu bättre sätt visa ännu större tacksamhet för de insatser som görs till gagn för föreningens verksamhet.
Under våren har alla föreningens cirka 1700 ordinarie medlemmar samt cirka 200 stödmedlemmar fått chansen att rösta fram den interna och externa vinnaren i Hjältepriset utifrån ett urval av fem nominerade kandidater i respektive kategori.
– Det finns ett fantastiskt engagemang för vår fråga. Hjältepriset är ett sätt för oss att uppmärksamma människor som, både i och utanför föreningen, på olika sätt engagerar sig för vår fråga på ett extraordinärt sätt och därigenom stimulera ytterligare engagemang. Sonja Marklund och Anna-Maria är två synnerligen välförtjänta vinnare och utmärkta exempel på människor som verkligen gjort skillnad för våra medlemmar med sina olika insatser för våra barncancerdrabbade barn och deras familjer. Samtidigt är det viktigt att poängtera att alla som under det gångna året stöttat Barncancerfonden Norras verksamhet ska känna sig som vinnare i och med att vi inte får några bidrag från stat, kommun eller landsting, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

Hjältepriset lever vidare

Sonja Marklund, konsultsjuksköterska på barncanceravdelningen på Nus, fick det externa Hjältepriset med motiveringen: ”I sin roll som kontaktsjuksköterska går hon ett steg längre och gör det lilla extra för att förbättra situationen för de cancerdrabbade barnen och deras syskon. Sonjas insatser betyder mycket i sjukhusmiljön för Barncancerfonden Norras medlemmar.”
– Det känns otroligt hedrande och fantastiskt roligt att få Hjältepriset. Jag strävar bara efter att göra vad jag kan för Barncancerfonden Norras medlemmar som tyvärr tvingas till en vistelse på Nus. Jag ser barnen som de stora hjältarna, säger Sonja.
Anna-Maria Byström, engagerad medlem i Sundsvall, fick det interna Hjältepriset med motiveringen: ”Har under 2016 varit drivande i föreningens verksamhet i Sundsvall. Har bland annat hållit i föreningens aktiviteter i samband med BMW-provkörningar på Molin Bil Sundsvall samt ansvarat för ljusmanifestationen i Sundsvall under Internationella barncancerdagen.”
– Jag känner mig oerhört stolt och glad över utmärkelsen, framför allt för att det är föreningens egna medlemmar som har utsett mig. Jag ser mig inte som mer än en medlem bland många andra som vill göra så gott som möjligt för föreningen, säger Anna-Maria.
Utöver äran fick vinnarna under årsmötet ta emot varsitt resepresentkort till ett värde av 10 000 kronor genom ett företagssamarbete med Barncancerfonden Norras partner Kleins resebyrå.
Tack vare det positiva mottagandet som Barncancerfonden Norra har fått för Hjältepriset har föreningens styrelse beslutat att dela ut Hjältepriset även 2018 för insatser för föreningen under 2017.

Omval i styrelsen

I styrelsen för Barncancerfonden Norra blev det idel omval under årsmötet.
Styrelsen består av ordföranden Jonas Fahlman, Skellefteå, ledamöterna Katarina Hjertell, Kiruna, Helen Tjikkom Palo, Piteå, Annelie Brännström, Skellefteå, Emmelie Bäckman Mangold, Skellefteå, Kenth Larsson, Skellefteå, och Sara Hellsten, Lycksele.