Rösta på din hjälte!

År 2016 instiftade Barncancerfonden Norra Hjältepriset, för att uppmärksamma personer och organisationer som på olika sätt gjort viktiga insatser för föreningen. Nu är nomineringarna klara och röstningen har öppnat för alla medlemmar. Du röstar i formuläret längst ner på denna sida.

De nominerade är...

Externa

Interna

Per-Erik Persson och Ann-Louise Göransson, Ånge

Per-Erik Persson och Ann-Louise Göransson är eldsjälarna som kom med idén till och arbetade stenhårt med stödgalan i Ånge, som genomfördes i början av september till förmån för Barncancerfonden Norra. Tillsammans med artister, deltagare och andra engagerade, samlade arrangörerna in över 100 000 kronor till föreningen.

Lena Öhlund, Kalix

Lenas dotter Klara gick bort i Ponsgliom 2015. Sedan dess har Lena varit engagerad i Barncancerfonden Norra på många sätt och förgyller tillvaron för barn och familjer, både på Barn 3 och barnavdelningen på Sunderby sjukhus med bland annat presenter och hemstickade strumpor. Lena har också bidragit med sin erfarenhet och sin berättelse för att stötta andra och samla in pengar till föreningen.

Ida Lundström, Piteå

Den 4 juni arrangerade Ida Lundström, tillsammans med vänner och familj, ett välgörenhetslopp i Långnäs utanför Piteå till förmån för sin gudson Vincent och Barncancerfonden Norra. Totalt dök 300 deltagare upp till loppet, men även på fler platser runt om i landet sprang folk och swishade bidrag till insamlingen. Ida, deltagarna och alla andra som bidrog samlade in 77 972 kronor till Barncancerfonden Norra.

Fikagruppen, Umeå

Fikagruppens verksamhet är mycket uppskattad av familjerna på Barn 3. Med stort engagemang skapar de fikakvällar med det lilla extra, och bidrar med erfarenhet och glädje. Onsdagsfikat är veckans höjdpunkt för många inlagda familjer. I fikagruppen ingår: Anne-Li Pettersson, Lovisa Pettersson, Ulrika Lidvall, Desireé Hansson, Matilda Ahlström, Gertrud Ahlström, Anna Pettersson, Pär Pettersson, Patrik Öberg, Caroline Persson Munther.

Maria Skalin, Sundsvall

Med stort engagemang samlar Maria, med hjälp av andra, kontinuerligt in pengar till Barncancerfonden Norra genom insamlingen "Till minne av Molly". De tillverkar och säljer armband, och driver insamling på Facebook. ”Till minne av Molly” har samlat in över 100 000 kronor till Barncancerfonden, och över 20 000 kronor till Barncancerfonden Norra.

Maria Åhman, Sundsvall

Maria Åhman är en engagerad och aktiv medlem som under året på många sätt skapat möjlighet för familjer i Sundsvallsområdet att träffas. Hon drog dessutom ett stort lass när hon planerade inför familjehelgen i Sundsvall, och var en av dem som starkt bidrog till att helgen blev så lyckad för medlemmarna.

Triangelskolan, Kiruna

Under en dag i maj skulle Triangelskolan i Kiruna anordna en basar till förmån för välgörenhet, och när eleverna fick välja organisation föll valet på Barncancerfonden Norra. Alla elever från förskoleklass upp till årskurs 9 engagerade sig och bidrog till dagen med bland annat fika, pyssel och annat till försäljning. Tillsammans drog Triangelskolan i Kiruna in närmare 40 000 kronor till Barncancerfonden Norra.

Ann-Sofie Karlsson Ågren, Örnsköldsvik

Ann-Sofie har under året varit drivande i den lokala verksamheten i Örnsköldsvik. Med stort engagemang bidrar hon till att skapa aktiviteter för medlemmarna i området, representera föreningen på olika event och samla in pengar till Barncancerfonden Norra.

Innebandygänget, Arjeplog

Den 25 december anordnades en traditionsenlig innebandymatch i Arjeplog – och den här gången valde arrangörerna att skänka alla intäkter till Barncancerfonden Norra. Matchen, som spelades mellan gamla Arjeplogprofiler och innebandylaget K4 från Arvidsjaur, samlade in hela 47 974 kronor till föreningen.

Åke Norman, Sundsvall

Åke Norman har sedan hans barnbarn gick bort haft ett stort engagemang för Barncancerfonden Norra. Han är bland annat en del av bandet Dackaran som kontinuerligt synliggör och samlar in pengar till föreningen genom försäljning av skivor och konserter. Under 2018 skrev dessutom Åke en diktsamling om sina betraktelser efter barnbarnets bortgång. Alla pengar från försäljningen av boken går oavkortat till Barncancerfonden Norra och Hjältarnas hus.

Vad gäller för röstningen?

För att få rösta måste du vara medlem i Barncancerfonden Norra (läs mer om att bli stödmedlem här). Du får bara rösta en gång, men du får rösta i bägge kategorierna: extern och intern. Röstningen är öppen till och med sista februari. Rösta genom formuläret här nedan, och kom ihåg att fylla i hela ditt namn så att din röst räknas.

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.  

Röstningen är nu avslutad.