16x9 Image

Rösta på din hjälte!

Nomineringarna är klara för hjältepriset, och nu kan du som är medlem i föreningen rösta på just din hjälte. Längst ner på sidan hittar du formuläret för röstningen. Hjältepriset har delats ut årligen sedan 2016, för att uppmärksamma personer och organisationer som på olika sätt gjort viktiga insatser för föreningen.

Röstningen stänger 10 mars

Nominerade - interna hjältar

Lars-Göran Persson: ”Ica-Lasse” driver Ica Supermarket i Nordmaling. Sedan hans son insjuknade i barncancer har han under många år varit engagerad i föreningen och arrangerar regelbundet insamlingar. Ica Nordmalings årliga vårfest är ett uppskattat evenemang, med aktiviteter för barn, fika, lotterier och godisregn. Förra årets vårfest bidrog med drygt 79 000 kronor till föreningen.

Åke Norman: Åke har varit mycket engagerad i föreningen sedan hans barnbarn gick bort och har under många år aktivt bidragit till föreningen med olika typer av insamlingar, bland annat genom en diktsamling han skrev efter barnbarnets bortgång. Med bandet Dackaran anordnar han regelbundet konserter och säljer skivor till förmån för föreningen. Totalt uppgår insamlingen till över 270 000 kr.

Nominerade - externa hjältar

Inga Johansson: Inga bor granne med den lägenhet Barncancerfonden Norra disponerar och ställer helhjärtat upp för drabbade familjer som bor där. Hon stöttar och hjälper till med praktiska saker och aktiviteter för barnen, som att baka, göra utflykter eller åka till simhallen. Hon är som en extra mormor och utgör ett ovärderligt stöd i sann medmänsklig anda.

Per-Erik Sandström: Per-Erik är överläkare på Barn 3 i Umeå och har under många år gjort fantastiska insatser som läkare och medmänniska. Han är en av landets skickligaste och mest ansedda barnonkologer. Många vittnar om Per-Eriks förmåga att förklara det svåra på ett begripligt sätt, hans värme och humor, och hans enastående förmåga att se möjligheter när det värsta hänt.

Isabel Helmersson: Isabel ordnar varje semester sedan fyra år tillbaka ett sommarcafé med loppis hemma på sin gård i Brunflo. Isabel tycker att kampen mot barncancer är ett viktigt ändamål och det välbesökta caféets intäkter går oavkortat till Barncancerfonden Norra. Under 2019 nådde Isabel sitt mål – 50 000 kronor till föreningen.

Hjältarnas hus: Hjältarnas hus är ett tillfälligt boende för barnfamiljer som drabbats av cancer eller andra långvariga sjukdomar. Här får familjer en chans att vara tillsammans när livet är som svårast. Carola Lestander tillsammans med sina medarbetare, tar hand om huset och de som bor där och erbjuder en trygg miljö där barn får vara barn. 

Fabian Hällsten: Fabian är Piteåkillen som blev världsmästare i ett spel onom e-sport före 25 års ålder. Då många personer i hans närhet drabbats av cancer, och han känner ett stort lokalt engagemang, valde han att anordna en insamling till förmån för Barncancerfonden Norra under ett streaming-event, vilket gav över 50 000 kronor till föreningen.

Vad gäller för röstningen?

För att få rösta måste du vara medlem i Barncancerfonden Norra (läs mer om att bli stödmedlem här). Du får bara rösta en gång, men du får rösta i bägge kategorierna: extern och intern. Röstningen är öppen till och med sista februari. Rösta genom formuläret här nedan, och kom ihåg att fylla i hela ditt namn så att din röst räknas. Röstningen pågår till den 10 mars.

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.  

Röstning Hjältepriset

Obs! Du måste vara medlem i Barncancerfonden Norra för att få rösta. 

Extern
Intern