Nu kan du rösta på Hjältepriset

Vem tycker du har gjort de allra främsta insatserna för Barncancerfonden Norra? Nu kan du som medlem rösta på dina favoriter.

Barncancerfonden Norra lanserade i höstas Hjältepriset. Syftet är att stimulera mer engagemang inom och utanför föreningen genom att uppmärksamma människor som gör viktiga insatser för oss. - Genom att uppmärksamma engagemang är vi övertygade om att vi stimulerar ett ännu större engagemang. Eftersom vi inte får några bidrag från stat, kommun och landsting är vår verksamhet helt beroende av givna medel från privatpersoner, företag och föreningar. Insamlingar är därför väldigt viktiga, men vi värderar även insatser för oss som inte handlar om rena pengar väldigt högt, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

Priset går till dels en egen medlem, dels en extern part utanför vår förening som bevisat ett extraordinärt engagemang för Barncancerfonden Norra under det gångna året. Efter höstens nomineringsförfarande, som var öppet för alla medlemmar, har nu föreningens styrelse beslutat om vilka 5+5 kandidater som blir valbara. - Det har gjorts fantastiska insatser för Barncancerfonden Norra under det gångna året. Det var ett mycket angenämt problem för styrelsen att utse de slutgiltiga kandidaterna. Från styrelsens sida vill vi passa på att verkligen tacka alla som gjort något för föreningen, säger Jonas Fahlman.

Föreningens medlemmar ombeds nu att komma in med röster. Varje enskild medlem har en röst i vardera kategori, intern och extern. Skriv dina val i ett mejl märkt med rubriken ”hjältepriset röstning” och skicka mejlet till norra@barncancerfonden.se.

Omröstningen öppnar nu och pågår till och med 2017-02-28.

Vinnarna hålls sedan hemliga och presenteras inför medlemmarna på årsmötet i Umeå 2017-04-08 när den interna och den externa vinnaren får ett resepresentkort vardera på 10000 kr tillsammans med en utmärkelse. För dig som röstar finns även chansen att vinna en sidovinst. - Vi har fått mycket positiv respons från hela landet för det här initiativet. Det finns redan tankar på en fortsättning 2018 som i sådana fall omfattar insatser gjorda under 2017, berättar Jonas Fahlman.

Här är kandidaterna i respektive kategori:

INTERNA

Joakim Färdig Arrangerade tillsammans med i amatörteatersällskapet Sagoteatern, som han själv är en del av, under juni 2016 ett par teaterföreställningar i Ragunda och samlade in pengar till Barncancerfonden Norra.

Thomas Berglöf Var med och arrangerade träningshelgen Workout Åre i maj 2016. Totalt samlades 31 400 kr in till Barncancerfonden Norra under helgen. Workout Åre är en unik träningshelg där deltagarna får del av inspirerande träningsklasser, föreläsningar, workshops, förstklassigt boende samt möjlighet till spa och relax.

Lena Öhlund Har under 2016 samlat in och donerat 2000 kr till Barn 3:s jul- och nyårsfirande. Hon har även samlat in och donerat leksaker, julklappar samt godis till barnavdelningen/barnpsykiatrin på Sunderby sjukhus, den avdelning hennes dotter vårdades och avled på. Utöver detta har Lena även instiftat det lokala priset ”Jag gör skillnad”-priset, som delas ut till barn som gör gott för andra.

Anne-Li Petterson och Ulrika Lidvall Är nominerade för deras ideella arbete i föreningen som sammankallande för onsdagsfikat på Barn 3 under 2016. De har även varit ansvariga för ryggsäcksutdelning till nyinsjuknade på Barn 3 och information om föreningen vid det första mötet med nyligen inlagda familjer. Utöver detta ansvarar de även för inköp av julklappar till föreningens julavslutning.

Anna Maria Byström Har under 2016 varit drivande i föreningens verksamhet i Sundsvall. Har bland annat hållit i föreningens aktiviteter i samband med BMW-provkörningar på Molin Bil Sundsvall samt ansvarat för ljusmanifestationen i Sundsvall under Internationella barncancerdagen.
EXTERNA

Sonja Marklund I sin roll som kontaktsjuksköterska går hon ett steg längre och gör det lilla extra för att förbättra situationen för de cancerdrabbade barnen och deras syskon. Sonjas insatser betyder mycket i sjukhusmiljön för Barncancerfonden Norras medlemmar.

Winter Classic 2016 Holmsundsborna Tobias Boström, André Andersson, Erik Larsson, Jonas Nilsson, Anders Johansson och Joakim Lindberg är nominerade för sitt engagemang i innebandyturneringen Winter Classic 2016. Under arrangemanget genomfördes även ett stort lotteri och alla intäkter från arrangemanget gick till Barncancerfonden Norra. Totalt drog arrangemanget in 74 050 kr till Barncancerfonden Norra.

Jutis Byaförening Samlade under 2016 in 22 835 kr till Barncancerfonden Norras verksamhet genom sin försäljning av Jutiskalendern. Jutiskalendern har som tema natursköna bilder från bygden kring Jutis och pryds av intressanta människor. Med kluriga och spektakulära detaljer ges varje bild djup och karaktär.

Liam Erixon Mård och Aaron Lindberg Liam, 9 år, och Aaron, 8 år, ville göra något för andra barn som har det svårt. Därför tillverkade och sålde de pärlplattor i Ursviken för att samla in pengar till barn som drabbats av cancer. Totalt samlade de under 2016 in 2 178 kr till Barncancerfonden Norra.

Lars Göran Persson För att på ett trevligt sätt under två dagar i maj 2016 anordnat ett festliknande arrangemang utanför sin butik, Ica Nordmaling, med hoppborg, ansiktsmålning samt servering av korv och hamburgare. Arrangemanget drog totalt in 46 728 kr till Barncancerfonden Norra.