Förra årets Hjälteprisvinnare: Jannice Eklöf och Britt Fällman.

Klart med nomineringar till Hjältepriset

Barncancerfonden Norra har tagit fram årets nomineringar för Hjältepriset. Röstningen öppnar nu för att avgöra vilka de två pristagarna i slutändan blir.

Barncancerfonden Norra instiftade Hjältepriset för tre år sedan och det är därefter årligen återkommande i föreningens regi.

 – Syftet med Hjältepriset är att stimulera engagemang inom och utanför föreningen och hylla några av alla hjältar som gjort något extraordinärt för de drabbade barnen och deras familjer. Priset går dels till en medlem, dels till en extern part, berättar Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

Vinnarna av Hjältepriset presenteras på föreningens årsmöte i Luleå den 30 mars.

De nominerade till årets Hjältepris har valts ut för insatser till förmån för Barncancerfonden Norra under 2018.

– Det medförde angenäma problem för oss i styrelsen att göra de slutgiltiga nomineringarna när vi vägde alla goda förslag mot varandra. Det är ett fint bevis på hur många som bryr sig om att verkligen vilja stötta vår verksamhet. Vi känner oss hjärtligt tacksamma för allt som gjorts för oss, säger Jonas Fahlman.

Ingen i föreningens styrelse eller närstående till någon i föreningens styrelse kan vinna Hjältepriset som delas ut både internt och externt. Alla medlemmar i Barncancerfonden Norra, såväl ordinarie som stödmedlemmar, får vara med och rösta fram Hjältepristagarna med varsin röst.

Dessa tio nominerade kandidater, fördelade i de båda kategorierna, är nu röstningsbara till och med februari månads utgång:

Extern

Per-Erik Persson och Ann-Louise Göransson, Ånge
Ida Lundström, Piteå
Maria Skalin, Sundsvall
Triangelskolan, Kiruna
Innebandygänget, Arjeplog

Intern

Lena Öhlund, Kalix
Fikagruppen, Umeå
Maria Åhman, Sundsvall
Ann-Sofie Karlsson Ågren, Örnsköldsvik
Åke Norman, Sundsvall

Läs nomineringstexterna och lägg din röst här.