16x9 Image

Ett lopp för Vincent och Barncancerfonden Norra

Den 4 juni arrangerade Ida Lundström, tillsammans med vänner och familj, ett välgörenhetslopp i Långnäs utanför Piteå till förmån för sin gudson Vincent och Barncancerfonden Norra.

 – Det började med att jag och mina tjejkompisar ville göra ett eget "vårrus" i Piteå. Dagen efter att vi hade bestämt oss fick jag veta att Vincent, min gudson, hade drabbats av leukemi och då ville jag göra något större av vår idé, säger Ida. 

Ida bestämde sig för att anordna ett lopp och samla in pengar till Barncancerfonden Norra. 

 – Vincents föräldrar hade berättat om det stöd som de fått från Barncancerfonden Norra under deras tid i Umeå, och jag ville bidra till den verksamheten, berättar Ida. 

Totalt dök 300 deltagare upp till loppet, men även på fler platser runt om i landet sprang folk och swishade bidrag till insamlingen. Ida, deltagarna och alla andra som bidrog samlade in 77 972 kronor till Barncancerfonden Norra. 

 –  Det värmer oss på ett fantastiskt sätt att så många har velat tänka på våra sjukdomsdrabbade barn och deras familjer, och starkt bidra ekonomiskt till vår verksamhet som är helt beroende av bidrag, samtidigt som de har värnat sin egen hälsa genom att få motion på köpet. Vi är djupt tacksamma för stödet från samtliga, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.