16x9 Image

Dags att rösta på din hjälte!

År 2016 instiftade Barncancerfonden Norra Hjältepriset, för att uppmärksamma personer och organisationer som på olika sätt gjort viktiga insatser för föreningen. Nu är årets nomineringar klara och röstningen har öppnat för alla medlemmar.

 – Syftet med Hjältepriset är att stimulera engagemang inom och utanför föreningen och hylla dem som gjort något extraordinärt för oss och de drabbade familjerna. Priset går dels till en medlem, dels till en extern part, berättar Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

De nominerade till årets Hjältepris har valts ut för sina insatser för Barncancerfonden Norra under 2017.

– Det har varit ett svårt arbete för oss i styrelsen att göra de slutgiltiga nomineringarna och väga alla goda förslag mot varandra. Det är ett gott tecken på hur många som bryr sig om oss och det värmer verkligen våra hjärtan, säger Jonas Fahlman.

Vinnarna presenteras på föreningens årsmöte i Lycksele den 21 april och belönas, utöver äran, med ett fint pris. Förra årets vinnare var Anna-Maria Byström (intern) och Sonja Marklund (extern).

De nominerade är...

Interna

Externa

Lena Öhlund, Kalix
För sitt arbete och engagemang för Barncancerfonden Norra. Efter att Lenas dotter dog i en hjärntumör har hon fortsatt jobba i hennes anda: "Klara som ville förändra världen". Både genom insamlingar till föreningen, men även genom att informera om barncancer och leverera stickade sockor till Barn 3. 

Thorengruppen Fotboll, Umeå
Thorengruppen herrfotbollslag, div I, tog under året initiativ till och gjorde en insamling till förmån för Barncancerfonden Norra. Genom ett lotteri med fina priser från företagare runt om i regionen lyckades Thorengruppen Fotboll samla in 54 745 kronor. Laget har dessutom besökt barnen på Barn 3, bjudit in våra medlemmar till en match och gjort aktiviteter för oss under Noliamässan. 

Fikagruppen*, Umeå
För deras ideella arbete i föreningen med onsdagsfika på Barn 3. Fikagruppen har även varit ansvariga för ryggsäcksutdelning till nyinsjuknade barn på Barn 3 och har informerat om föreningen. Fikagruppens verksamhet är veckans höjdpunkt för många inlagda. 

Lars Göran Persson, Ica Nordmaling
För att Lars Göran Persson och Ica Nordmaling, återkommande anordnar ett festliknande arrangemang utanför sin butik till förmån för Barncancerfonden Norra och drabbade familjer. År 2017 drog arrangemanget in hela 110 288 kr till föreningen.
Bengt-Ove Karlsson, Umeå
För sitt fina engagemang som bössinsamlare. Bengt-Ove har under året samlat in pengar från ett flertal butiker runt om i Umeå till förmån för föreningen. År 2017 var hans tionde år som bössinsamlare för Barncancerfonden Norra. Bengt-Ove Karlsson var dessutom en av dem som tog initiativ till föreningens uppstart.
BMW Lindholms bil, Örnsköldsvik och Umeå
Lindholms bil i Umeå och Örnsköldsvik har under året med flera insatser bidragit till att göra tillvaron för drabbade familjer något ljusare. Till exempel genom gåvor, som trehjulingar och leksaksbilar, och genom insamling av pengar. I samband med en golftävling som Lindholms bil anordnade på Veckefjärdens golfbana samlades hela 66 410 kronor in till Barncancerfonden Norras verksamhet. 
Jannice Eklöf, Alby
För sitt fina initiativ till att samla in pengar till föreningen genom att ta fram och sälja en kalender med foton av barn som är drabbade av cancer. Jannice har i dag sålt över 700 kalendrar till förmån för Barncancerfonden Norra – vilket är närmare 70 000 kronor.
Jutis byaförening, Jutis
Jutis byaförening har genom sin försäljning av Jutiskalendern samlat in 25 000 kronor till Barncancerfonden Norra. Jutiskalendern är en kalender med natursköna bilder från bygden kring Jutis, som pryds av intressanta människor och kluriga och spektakulära detaljer.
Camilla Johansson-Sponseller, Umeå
För sitt engagemang under 2017 då Umeå Simsällskap, genom Camilla Johansson-Sponseller, genomförde en Tri4fun och ett Aquathon på Nydalasjöområdet i Umeå, där 50 kronor av anmälningsavgiften gick till Barncancerfonden Norras verksamhet. Sammanlagt samlades 2 400 kronor in till föreningen.
Britt-Marie Fällman, Umeå
För sitt starka engagemang under året, som sjuksköterska för barnen på Barn 3. Britt har alltid gjort det lilla extra för familjerna, varit idérik och tagit initiativ. Hon var till exempel den som tog initiativ till att starta föräldraforum på Barn 3. 

*I Fikagruppen ingår: Anne-li Pettersson, Ulrika Lidvall, Matilda Ahlström, Gertrud Ahlström, Sofia Nordlinder, Lovisa Pettersson, Patrik Öberg, Carolin Persson Munther, Anna Pettersson, Josefin Rönnlund och Jenny Lindgren.

Så här röstar du

För att rösta, klicka på länken: https://goo.gl/forms/a0zd1yjSvfNldfVC2. Det är bara medlemmar i föreningen som får rösta. Din röst kommer därmed bara räknas om ditt namn finns med i vårt register. (Läs mer om hur du blir stödmedlem). Du får inte rösta fler än en gång, men du får rösta i bägge kategorierna: interna kandidater och externa kandidater. Röstningen är öppen till och med 11 mars. 

Kontakta gärna kansliet om du har några frågor!