16x9 Image

Barncancerfonden Norra vinnare på Skellefteå Kraft

Barncancerfonden Norra har fått ta emot en gåva på totalt 33 873 kronor från de anställda på energibolaget Skellefteå Kraft.

– Vi känner oss oerhört glada och tacksamma över detta fina initiativ. Varje insamlad krona gör skillnad för vår verksamhet. Det känns extra bra i hjärtat när det är medarbetare på ett företag som valt att avstå priser för att kunna skänka pengar till oss, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

I årets steg- och aktivitetsutmaning bland de anställda på Skellefteå Kraft var vinsten inte bara bättre hälsa för deltagarna själva utan även positiva effekter i form av pengar till välgörenhet. Istället för uppmuntrande priser under utmaningens gång så fick medarbetarna skänka pengar till välgörande ändamål. Genom att snitta på 10 000 steg om dagen kunde medarbetare tjäna ihop upp till 300 kronor var. Tillsammans valde laget sedan vilken organisation som skulle få pengarna.

Steg- och aktivitetsutmaningen är ett årligt event på Skellefteå Kraft som i år pågick mellan 15 maj och 15 juni. Totalt deltog 25 lag och av dem kom hela 20 lag upp i ett snitt av 10 000 steg per dag, eller mer.

Barncancerfonden Norra blev populärast att skänka pengar till bland de olika välgörenhetsorganisationerna med 33 873 insamlade kronor.

– De allra flesta av oss ville skänka pengar till något som kändes väldigt nära hjärtat som Barncancerfonden Norra gör, säger Tommy Eriksson, representant för Skellefteå Krafts medarbetare.

 

Bildtext: Tommy Eriksson, representant för Skellefteå Krafts medarbetare, lämnar över checken på 33 873 kronor till Jonas Fahlman, ordförande Barncancerfonden Norra. Pengarna är en gåva från medarbetarna på Skellefteå Kraft.