Jannice säljer kalendrar till förmån för Barncancerfonden Norra

Jannice Eklöf är mamma till Juva, som diagnosticerades med akut lymfatisk leukemi i maj 2016. I oktober förra året fick Jannice en idé om att göra en kalender med cancerdrabbade barn i norra Sverige för att samla in pengar till Barncancerfonden Norra. I dag har Jannice sålt över 700 kalendrar.

– Sedan Juva diagnosticerades har vi tillbringat mycket tid i Umeå och fått ta del av allt som Barncancerfonden Norra har att erbjuda sina drabbade familjer. Det stöd man möts av i den situationen är stort, och även glädjen och gemenskapen. Jobbet som föreningen gör är med det sagt enormt viktigt, och i oktober började jag fundera på att jag skulle vilja göra något för att stötta det arbetet ekonomiskt – att få ge någonting tillbaka, säger Jannice Eklöf.

Eftersom Jannice bland annat arbetar som fotograf föddes idén om att göra en kalender med cancerdrabbade barn. Även om tidpunkten inte var den bästa och hon förstod att det innebar mycket arbete, kunde hon inte släppa tanken.

– Vi hade precis kommit ur ett intensivt block i Juvas behandling och var ganska trötta. Det var heller inte särskilt lång tid kvar på året, men efter att ha pratat med en annan förälder till ett drabbat barn bestämde jag mig för att ge det ett försök, berättar Jannice.

Jannice kontaktade familjer, mejlade tryckerier, bokade in tid för fotograferingar och gjorde en Facebooksida för att börja sprida ordet om kalendern. Där kan folk också beställa sina exemplar.

 – Vi har fått otroligt positiv respons och i nuläget har vi sålt över 700 kalendrar, säger Jannice. 

Besök Facebooksidan Norras barncancerkalender om du vill läsa mer om kalendern eller beställa ett exemplar. På Facebooksidan presenteras även de medverkande barnen och Jannice informerar om de olika diagnoser som finns i just den här gruppen av barn.