Barncancerkalendern 2021

Barncancerkalendern 2021 visar vad Barncancerfonden Mellansverige gör och står för. För varje månad presenteras en del av föreningens verksamhet. Skänker du 50 kr, får du ett exemplar av Barncancerkalendern 2021. Stöd föreningen, sprid vårt budskap och få koll på 2021 samtidigt som har du en säker julklapp klar!

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Ca 85% överlever idag, men för alla familjerna förändras livet för alltid. För många familjer betyder det oerhört mycket att få träffa andra drabbade, utbyta erfarenheter och finna stöd, eller bara få ha roligt och delta i aktiviteter tillsammans. Barncancerfonden Mellansverige gör detta möjligt.

Genom att stödja Barncancerfonden Mellansverige med 50 kr, får du som tack ett exemplar av Barncancerkalendern 2021. Alla intäkter från denna kalender går oavkortat till föreningen. Genom att beställa kalendern bidrar du till en livsviktig verksamhet och det fortsatta stödet till de familjer som drabbats av bland det värsta som kan hända.

Barncancerkalendern 2021 presenterar Barncancerfonden Mellansverige genom bilder från det stöd och de aktiviteter som föreningen har arrangerat under det gångna året/den senaste tiden. Kalendern ger därmed för varje månad en ingång till vår verksamhet och visar upp ansikten från verkligheten.

Du kan få kalendern skickad med posten, och då betalar du även portot för det. Men du kan också hämta din kalender på föreningens kansli på Kungsgatan i Uppsala.

Var med och berätta om föreningens verksamhet genom att beställa Barncancerkalendern 2021. Beställer gör du via formuläret nedan. Och beställ gärna flera! En bättre julklapp hittar du inte.

Exempel ur Barncancerkalendern 2020

Mars - Rekreation i Sälen
Barncancerfonden Mellansverige äger tre bostadsrättslägenheter vid Högfjällshotellet i Sälen. Lägenheterna kan våra medlemmar för en låg kostnad hyra året om, och är en underbar oas för rekreation och nöje. En resa till Sälen kan ha en stor betydelse för en barncancerdrabbad familj – en resa som annars kanske inte skulle vara möjlig. Föreningen har under senare tid investerat i renovering och tillgänglighetsanpassning av lägenheterna. 

Maj - Lek och allvar på Skandionkliniken
Skandionkliniken i Uppsala är den enda kliniken i Sverige som utför behandlingar med protonstrålning. Hit kommer cancerpatienter från hela landet, inklusive familjer med barncancer. Barncancerfonden Mellansverige har därför bl.a. hjälpt kliniken genom att bekosta en specialbyggd ”protonmodul” – en förminskad leksaksmodell av den riktiga strålningsapparaturen. Med hjälp av protonmodulen ges barnen på ett lekfullt sätt möjligheten att förstå hur deras egen behandling kommer att gå till, och det bidrar till att avdramatisera och göra den lättare.

Juli - Familjehelg i Järvsö
Helena Larsson tillsammans med barnen Emilia och Robin under en familjehelg i Järvsö, arrangerat av Hudiksvallsgruppen. Föreningens lite större aktiviteter ger möjlighet till nöje, rekreation och gemenskap för hela familjen, samt att träffa nya människor i samma situation.
”Kvällen avslutades i stillhet med samtal, både högt och lågt. Det är mycket värdefullt att hinna sitta ner och prata om sjukdomen och allt runtomkring med "likasinnade". Allt var så fint ordnat och vi fick chansen att lära känna både gamla och nya ansikten.” /Helena Larsson

Beställning av kalender

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

Jag önskar få leveransen per post och betalar för det aktuella portot: 28 kr för 1 kalender, 42 kr för 2 och 79 kr för 3 eller fler.

OBS! Glöm inte att ange din postadress.

OBS! Glöm inte att märka din inbetalning: "Kalender".

Jag har läst och godkänt Barncancerfonden Mellansveriges integritetspolicy - hantering av personuppgifter

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.