Insamlat hittills: 142 200 kr

79%

Mål: 180 000 kr

Jag vill bidra
2360 dagar kvar att stödja
Målsättning: 180 000 kr
206 personer stödjer denna insamling

Johan Valentins Minnesinsamling

Johans Hjärntumör upptäcktes den 15 Mars 2017 och han opererades på UMEÅ Univeritets Sjukhus den 16 Mars 2017.

Efter operation där man lyckades få bort ca 95% av tumören så följde en tid med läckage av hjärnvätska som skapade en stor hjärnvätske samling på höger sida av huvudet, och kort därefter så blev det en infektion i operations såret.

på detta följde dubbla antibiotika kurer som efter ett tag ersattes av en typ av antibiotika som han fick insprutad i sig via sin picline som opererades in när man såg att Johans blodådror och infarter blev irriterade och slutade att fungera.

Sedan dröjde det ca 5 veckor innan man bestämde vilken typ av tumör det var, en Glioblastom Multiforme Grad IV efter detta konstaterande så planerades och påbörjades en strålnings period på 30 helgfria vardagar i rad med maxdos på strålningsdos.

Under denna strålningsperiod så tog han även en cellgiftstablett  Temozolomid på 100mg varje stråldag.

Efter denna tuffa strålnings runda så började Johan med ett cellgiftsprogram som innebar att man tar cellgifter i 5 dagar och därefter vila i 23 dagar en så kallad cykel som följdes av fem planerade cykler till enligt samma princip.

en bit in i strålnings perioden så gjorde man en MR röntgen för att se om strålningsytan flyttat på sig så man måste oberäkna strålningen men det såg bra ut.

ca 3 månader efter operation så gjordes en MR röntgen för att utröna hur strålningen och cellgifter tagit vi fick beskedet att man inte kunde se cancern längre !, förvånade tog vi emot denna information.

cyklerna fortsatte och 3 månaders senare så gjordes ännu en MR röntgen där man efter denna sa att det hade minskat !? Vad hade minskat den var ju borta förra gången ?

Man förklarade att det var svårt att se vad som var tumör och vad som var ärrvävnad, man kanske skulle ha uttryckt sig annorlunda första gången för detta besked blev något negativt fast att trenden var åt rätt håll.

sedan fortsatte cyklerna med cellgifter 

 

 

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anette

  Till minne av min pappa, din morfar. Hoppas ni funnit varandra och slagit följe i himmelen ❤❤

  Julkärvar från Haddäng

  Till minne av Dig vår älskade Johan Valentin. Har vi bundit mången havrekärve så fin. Fåglar hörs nu runt om i nejden sjunga. Om hopp och bot för alla cancerdrabbade barn och unga.

  Kajsa

  Marcus Broman

  7 Augusti så springer jag + 3 till 322km för Barncancerfonden & vi kommer springa för dig , Johan ❤️

 • Mamma o PAPPA

  Grattis på födelsedagen 🥳

  Anonym

  Helen Berglund

  ❤️

  Mamma och Pappa

  Önskar du vore här med oss och fick bada i havet ................