Skänk dina gamla mynt

Riksbanken genomför ett av sina största utbyten någonsin av gamla mynt och sedlar. Från och med den 30 juni 2017 blir 1-kronor och 5-kronor ogiltiga som betalmedel. Samma gäller för gamla 100-lappar och 500-lappar.

I samarbete med myntinsamlingsleverantören myntbrev.se erbjuder Barncancerfonden privatpersoner och företag att låta gamla mynt och sedlar gå till livsviktig barncancerforskning.

Myntbrev.se är registrerade hos Finansinspektionen för valutaväxling. Om du önskar skänka dina gamla mynt och sedlar till barncancerforskning gör du så här:

  1. Gå in på myntbrev.se
  2. Klicka på Barncancerfondens pop-up-ruta 
  3. Fyll i formuläret med efterfrågade kontaktuppgifter
  4. Du får då en bekräftelse per mejl att de mottagit din anmälan med ett ordernr
  5. Skicka in dina mynt och sedlar i en vadderad påse från Postnord eller liknande. Lägg mynten och sedlarna i en eller flera extra påsar för att emballaget ej ska gå sönder i posthanteringen (adressen till myntbrev.se hittar du nedan). Skriv ditt ordernr i paketet. Barncancerfonden står inte för portokostnad. 
  6. När myntbrev.se mottagit din påse och räknat pengarna skickas en kvittens till dig tillsammans med ditt ordernummer som du fick i samband med anmälan.

Myntbrev.se och Barncancerfonden gör regelbunden avstämning av inkomna mynt och sedlar.

Vi välkomnar ogiltiga mynt och sedlar till 31 augusti

När pengarna skänks till välgörenhet kan myntbrev.se ta emot era ogiltiga mynt och sedlar fram till 31 augusti 2017.

Om du inte kan göra anmälan via dator

Om du inte har möjlighet att göra anmälan via dator går det också bra att skicka in dina pengar till myntbrev.se och lägga i dina kontaktuppgifter enligt nedanstående formulär. Glöm inte att fylla i att du önskar skänka dina pengar till Barncancerfonden.

Adress till myntbrev.se:

Coin Trade Earth AB / Myntbrev
Norsholm Bäckeby 2 
610 21 Norsholm

Av dina inskickade mynt och sedlar går 10 procent till hanteringskostnad av myntbrev.se och resterande 90 procent till Barncancerfonden.

Ladda ned formulär (pdf)