Friskvårdsfredag med Barncancerfonden

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer och nu utökar vi med fler möjligheter för dig och ditt företag att vara med oss i kampen samtidigt som ni får göra något roligt tillsammans!

Barncancerfonden har ett antal idrottsevenemang där du kan träna och samtidigt bidra till att hålla cancer borta från barn. Tidigare har vi mest fokuserat på helger men nu öppnar vi upp möjligheten för fler företag att vara med genom att addera fredagar på samtliga idrottsevenemang. Vi kallar det friskvårdsfredag! 

Konceptet friskvårdsfredag föddes ur en ökad efterfrågan på att utföra fysisk aktivitet, med ett högre syfte, tillsammans på arbetsplatsen. Från och med andra halvan av 2019 har Barncancerfondens största idrottsevenemang adderat fredagar i sina evenemang.  

Genom att träna tillsammans inför och på våra idrottsevenemang skapar ni härlig stämning på arbetsplatsen och får positiva hälsoeffekter. Dessutom skapar det stolthet hos medarbetare att en vara del av ett företag som tar ställning i viktiga frågor, så som kampen mot barncancer! 

Så här funkar friskvårdsfredag 

Friskvårdsfredag är ett enkelt sätt för företag att bidra till kampen mot barncancer tillsammans med sina medarbetare och kollegor. Så här funkar det: 

  • Välj ert evenemang. Yoga, spinna, springa eller gå – Det finns något för alla! 
  • Företaget köper valfritt antal platser till vald aktivitet 
  • Ni tränar tillsammans och bidrar till kampen mot barncancer!  

Fördelar med träning på arbetsplatsen 

Fördelarna är många, här är några av anledningarna till att köra friskvårdsfredag:  

  • Att träna och idrotta tillsammans skapar bättre sammanhållning 
  • Att träna och idrotta är bra för hälsan och minskar risken för skador 
  • Att träna och idrotta minskar stress och ökar känslan av välbefinnande 

Barncancerfondens friskvårdsfredagar 

Tips: Använd friskvårdstimmen 

Många företag erbjuder sina medarbetare friskvårdstimme. Genom Barncancerfondens friskvårdsfredagar kan företag sporra sina anställda att använda friskvårdstimmen till att träna inför det stundande loppet eller passet. Dessutom är själva friskvårdsfredagen ett perfekt tillfälle att använda sin friskvårdstimme!  

Bidra ännu mer 

Du och ditt företaget kan också bidra ännu mer till att hålla cancer borta från barn genom att sponsra ett idrottsevenemang. Sponsorskapet finns i tre nivåer för varje evenemang: brons, silver och guld.  

 

Läs om hotellkedjan som älskar Spin of Hope! 

”Eventen skapar gemenskap samtidigt som vi bidrar”

Tiotusentals motionärer kan inte ha fel. Svettfesten Spin of Hope är större än Vasaloppet och samlar in miljoner i kampen mot barncancer. För hotellkedjan Scandic har eventet blivit tradition.

Läs mer