Team Rynkeby – God Morgon

Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till svårt sjuka barn. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då elva motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

LÄS MER: Så här bildades Team Rynkeby.

Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital, och en ny tradition var därmed född. 

2100 cyklister från åtta länder 

Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 550 funktionärer fördelade på 57 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Deltagarna väljs ut bland tusentals sökanden som fyllt i en ansökningsblankett på Team Rynkeby – God Morgons webbplats.

LÄS MER: Så här blir du medlem i Team Rynkeby – God Morgon.

157 miljoner till Barncancerfonden

Under året ska deltagarna inte bara förbereda sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. 

År 2019 donerade Team Rynkeby – God Morgon 41,1 miljoner SEK till Barncancerfonden i Sverige. Totalt har projektet donerat 157 miljoner kronor till Barncancerfonden, sedan starten i Sverige 2011.