Marathongruppen

Barncancerfonden har under 2016 inlett ett huvudpartnersamarbete med världens största motionsserie för tjejer, Vårruset.

–  För oss är Vårruset friskhet. Den friska krispiga våren och löpningen som hjälper deltagarna till ett friskare liv. Genom samarbetet med Barncancerfonden får vi chans att hjälpa till i det viktiga arbetet att utrota barncancer, och bidra till friskare barn och samhälle. Vi är mycket stolta över att få vara en av Barncancerfondens huvudpartners, säger Daniel Almgren som är vd för Marathongruppen som står bakom Vårruset-serien.

I snart 30 år har Vårruset turnerat runt om i landet och blivit en självklar del av vårens upplevelser hos flera generationer tjejer. Vid 2016 års lopp deltog över 100 000 tjejer i något av de 18 stoppen runt om i landet. Till 2017 ökar Vårruset sitt fokus på friskhet, där samarbetet med Barncancerfonden är den viktigaste byggstenen.

Samarbetet känns naturligt då Vårrusets värderingar står i samklang med Barncancerfondens. Det handlar om gemenskap och engagemang, om att försöka lyfta fram det friska utifrån sin egen förmåga. Det här samarbetet är en logisk följd av Barncancerfondens arbete med att möta motionärer inom deras favoritaktivitet.

Huvudpartnerskapet inleddes under hösten 2016 och omfattar Vårruset under 2017-2020. För Vårruset är det viktigt att bibehålla deltagarnas engagemang och viljan att fortsätta springa just Vårruset och samarbetet med Barncancerfonden är en viktig pusselbit i detta arbete. 

Mot slutet av banan möter deltagarna Barncancerfondens starka symbol för hopp, den blå stolen, och påminns om att både de och Barncancerfonden nu närmar sig målet, men att nästan vara framme räcker inte – alla barn ska överleva sin cancer.

– Idag överlever 85 procent av de barn som drabbas av barncancer och det är bra, men inte tillräckligt. Vi vill att alla barn skall överleva. 70 procent av de barn som överlever drabbas dessutom av sena komplikationer och vi kämpar för att alla barn inte bara överlever sin cancer utan får leva ett gott liv. Vårruset är en härlig folkfest med fokus på motion på egna villkor, något som ligger oss varmt om hjärtat. Genom vårt partnerskap med Vårruset når vi människor som vi uppfattar känner engagemang för vår fråga. Varenda löpare är med och bidrar i kampen mot barncancer genom sin medverkan, många väljer också att bidra ytterligare – det är vi mycket glada för, säger Thorbjörn Larsson generalsekreterare på Barncancerfonden. 

– Vårruset är fantastiskt, det är sådan härlig energi och kraft bland alla tjejerna! Vi är jätteglada över samarbetet och värderar högt vår positiva relation och professionalismen från uppstart till mål – vi ser fram emot att utveckla samarbetet tillsammans under kommande år, säger David Balsam, huvudpartnersansvarig på Barncancerfonden.

Så här kan du vara med och stödja under Vårruset 2020:

  • 15 kronor av anmälningsavgiften går till Barncancerfonden
  • Deltagarna kan vid anmälan också välja att skänka en egen gåva om 15, 25 eller 50 kronor
  • Deltagarna som ger en extra gåva om 50 kronor får en särskild blå nummerlapp
  • Dessutom går 50 kronor per såld Vårruset-t-shirt till Barncancerfonden

Anmäl dig till Vårruset 2020

Spring, jogga eller gå! Alla kan delta oavsett tempo.

Till anmälan