Bildbank_1_webb.jpg

Leva livet: samtalsstöd för överlevare

Vill du träffa andra barncanceröverlevare i ett tryggt sammanhang tillsammans med en samtalsterapeut? Då är du välkommen till Barncancerfondens digitala samtalsgrupper Leva livet, för att prata om teman så som identitet, familj, vänner och kärlek.

Att mötas i grupp är för många ett starkt stöd i att bättre förstå sin egen upplevelse. I en grupp kan du också hjälpa andra som har överlevt barncancer genom att dela med dig av dina erfarenheter. Samtalsgrupperna är öppna för alla, oavsett var du bor i landet. Inledningsvis erbjuder vi två samtalsgrupper; en som riktar sig till dig som är ung vuxen 18–29 år och en grupp som riktar sig till dig som är över 30 år.

Vad kan du förvänta dig?

Det här samtalsstödet finns för dig som vill få stöd i att hantera livet efter att ha haft cancer som barn. Det kan handla om en vardag som påverkas av sena komplikationer efter cancern eller behandlingen. Det kan också handla om dina relationer eller mentala hälsa.

Barncancerfondens samtalsterapeut leder gruppen genom varje samtal med frågor, teman och övningar. Det kan handla om stress, oro, familj eller ensamhet. Samtalen fokuserar kring att varje person i gruppen får möjlighet att dela sina tankar och känslor i en trygg gruppmiljö utan att bli avbruten eller kommenterad. Alla får också tid till egen reflektion kring givna teman. 

Så här går det till

Samtalsgrupperna sker online så du enkelt kan delta hemifrån på din dator eller telefon.

  • Samtalsgrupperna startar i mitten av mars.
  • Samtalen sker en gång i veckan på eftermiddagarna mellan 16.00-17.30.
  • Alla grupper leds av samtalsterapeuten Reine Walfridsson från Barncancerfonden.
  • Inledningsvis erbjuder vi två samtalsgrupper; en som riktar sig till dig som är ung vuxen 18–29 år och en grupp som riktar sig till dig som är över 30 år.
  • Varje grupp träffas vid 12 tillfällen á 90 minuter.
  • Samtalsgrupperna består av mellan 6 och 10 personer.
  • Du kan välja om du vill delta på hel- eller halvfart.

Vilket tempo ska passar dig?

Tempo helfart riktar sig till dig som har möjlighet att kunna vara närvarande och fokuserad under 90 minuter med en kortare paus. Tempo halvfart riktar sig till dig som har koncentrationssvårigheter eller som har hjärntrötthet och är i behov av fler pauser och något lägre tempo.

Så här anmäler du dig

Välkommen att anmäla ditt intresse på länken nedan. Du kommer att bli kontaktad av samtalsterapeut Reine Walfridsson som sedan kommer att leda samtalsgrupperna. 

Klicka här för att anmäla dig

Kontakta oss om du har frågor

Det går bra att kontakta samtalsterapeut och verksamhetsutvecklare Reine Walfridsson.