Välkommen till syskonträffar

Nu kan du med syskon som har eller har haft cancer och du som mist ett syskon i cancer vara med på digitala syskonträffar.

När ens syskon får cancer blir det svårt även för dig som är frisk. Men det är det inte alltid så lätt att prata om. Därför startar vi i höst träffar online just för dig vars syskon har drabbats av cancer. För du är inte ensam, även om det kan kännas så.

Det finns syskonstödjare på alla barncancercenter, på Karolinska i Huddinge och Lilla Erstagården. De koncentrerar sig på dig och vad du går igenom, medan läkarna har fokus på den som är sjuk.

Syskonstödjarna möter många som är i just din situation. De vet att du som syskon till ett cancersjukt barn har massor av tankar om sjukdomen, men också om vad som händer med familjen till exempel och hur det ska gå för dig själv i skolan när allt är upp och ner.

De vet också hur det är att förlora ett syskon när behandlingen inte hjälpte. När sjukdomen blev för svår och när sorgen flyttade in i hemmet.

Du möter syskonstödjarna och andra unga i liknande situation som din vid de nya digitala träffarna. För du är inte ensam!

Klicka här för att anmäla dig

Så här tänker vi

 • Samtalen kommer att ledas av syskonstödjare från sjukhusen. Kanske har du redan träffat någon av dem.
 • Det blir fyra olika samtalsgrupper:
  1. Två är för de som har syskon som har eller har haft cancer.
  2. Två är för de vars syskon dött.
  3. Vi delar in grupperna efter ålder, du bör vara mellan 10 och 20 år för att vara med. (För dig som förlorat ett syskon gäller att det max ska ha gått fem år sedan dödsfallet.)
  4. Vi har plats för sex personer i varje grupp.
 • Samtalen kommer att vara på Zoom, så du behöver inte åka någonstans. Det räcker med att du kopplar upp dig via en dator eller läsplatta. Huvudsaken är att du sitter på en plats där du kan vara i fred.
 • Vi drar igång den 16 september och sedan blir det samtal varannan torsdag klockan 17.00–19.00. Samma dag, samma tid. Totalt sex möten per grupp.
 • Det kostar inget att vara med.
 • Det som sägs i gruppen stannar i gruppen!

Anmäl dig direkt!

Eftersom det är ganska få platser är det först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 9 september.

Har du frågor?

För syskonträffarna riktade till dig som mist kontakta Kerstin Ivéus.

För syskonträffarna riktade till dig vars syskon har eller har haft cancer kontakta Carina Karlsson.

 

Klicka här för att anmäla dig