Hedda_1-720x405.jpg

Välkommen till syskonträffar

Du med syskon som har eller har haft cancer eller du som mist ett syskon i cancer kan vara med på våra digitala syskonträffar.

När ett syskon får cancer kan tillvaron bli svår även för dig som är frisk. Och det kan vara svårt att prata om det du som syskon går igenom, tänker och bearbetar. Barncancerfonden har därför skapat träffar online för dig vars syskon har drabbats av cancer. För du är inte ensam, även om det kan kännas så.

Det finns syskonstödjare på alla landets barncancercenter och på Lilla Ersta barn och ungdomshospice. Syskonstödjarna koncentrerar sig på dig som syskon och det du går igenom och finns där som stöd för just dig.


De möter många som är i samma situation och vet att du som syskon till ett svårt sjukt barn har massor av tankar om sjukdomen, men också om vad som händer inom familjen och hur det ska gå för dig själv i skolan när allt är upp och ner. Syskonstödjaren vet också hur det är att förlora ett syskon när sjukdomen blev för svår och när sorgen flyttade in i hemmet.

I de gruppsamtalen online möter du syskonstödjarna och andra unga i liknande situation som din. För du är inte ensam!

Så här tänker vi

  • Samtalen kommer att ledas av syskonstödjare från sjukhusen. Kanske har du redan träffat någon av dem.
  • Samtalen kommer att vara på Zoom, så du behöver inte åka någonstans. Det räcker med att du kopplar upp dig via en dator eller läsplatta. Huvudsaken är att du sitter på en plats där du kan vara i fred.
  • Det kostar inget att vara med.
  • Det som sägs i gruppen stannar i gruppen!

Anmäl ditt intresse här

Vi startar löpande upp nya grupper. 
Anmäl dig genom knappen här så kontaktar vi dig så snart en ny grupp startar.

Klicka här för att anmäla ditt intresse

Har du frågor?

För syskonträffarna riktade till dig som mist kontakta Kerstin Ivéus.

För syskonträffarna riktade till dig vars syskon har eller har haft cancer kontakta Carina Karlsson.