Varmt välkommen till gruppsamtal för dig som har mist ett barn i cancer

För dig som är förälder till ett barn som har dött i cancer finns våra samtalsgrupper för föräldrar som mist. En trygg mötesplats där du som förälder kan dela dina känslor, tankar och erfarenheter och möta andra föräldrar som också mist ett barn i cancer.

Vi vill ge dig som förälder till ett barn som har dött i cancer möjligheten att samtala med andra föräldrar som förstår vad du går igenom. En trygg mötesplats som ger tröst och styrka att möta det nya livet utan ditt älskade barn. Vi har därför skapat samtalsgrupper där du som förälder kan dela dina känslor, tankar och erfarenheter och möta andra föräldrar som också mist ett barn. Samtalsgrupperna vänder sig först och främst till dig som har mist ditt barn under de senaste två åren.

Samtalsgrupperna möts digitalt i mindre grupper med fyra föräldrar/föräldrapar tillsammans med en legitimerad psykoterapeut och en samtalsvärd från Barncancerfonden. Gruppen möts vid fem tillfällen och varje samtal pågår i ungefär två timmar.

Om samtalsvärdarna 
Marie Pervik är socionom och leg. psykoterapeut och är med under gruppsamtalen. Med finns också en förälder från Barncancerfondens vi som mist-verksamhet. Tillsammans har de båda lång erfarenhet och god kunskap om sorg och sorgebearbetning. 

Klicka här för att anmäla dig

Hur?
Gruppsamtalen sker digitalt, så du behöver inte åka någonstans. Det räcker med att du kopplar upp dig via en mobiltelefon, dator eller läsplatta. Huvudsaken är att du sitter på en plats där du kan tala ostört.

Samtalsgrupperna möts i mindre grupper med fyra föräldrar/föräldrapar samt en legitimerad psykoterapeut och en samtalsvärd. Gruppen möts vid fem tillfällen och varje samtal pågår i ungefär två timmar. Grupperna kan delas in efter barnets ålder så du möter föräldrar som mist ett barn i ungefär samma ålder.

När?
Vi startar regelbundet upp nya grupper under hösten 2021. Grupperna träffas ungefär en gång i månaden vid fem tillfällen på kvällstid.

För vem?
Samtalsgrupperna vänder sig först och främst till familjer som har förlorat sitt barn eller ungdom under de senaste två åren.

Klicka här för att anmäla dig

För att samtalsgrupperna ska kunna starta så snart som möjligt och för att hjälpa oss med planeringen är det bra att du anmäler dig på en gång.

Varmt välkommen!

Har du frågor?

Kontakta Petra Ambjörnsson på telefon 072-181 91 67  eller e-post petra.ambjornsson@barncancerfonden.se