Det här är Wilma

Det här är berättelsen om Wilma. Hon som syns i filmen om SuperSnöret.

Wilma är 10 år, en glad, pigg och härlig tjej! Hon gillar handboll och fotboll, att vara med kompisar eller med sin hund Milou. Wilma som redan är van vid att ta sprutor för sin diabetes typ 1 får ont i sitt vänstra knä sommaren 2014. Den 11 augusti fick Wilma sin diagnos: osteosarkom. Skelettcancer.

Det var början på en lång och intensiv behandling med cellgifter, flera operationer där hon fått en knäprotes och långa perioder på sjukhus. I slutet av mars 2015 fick hon en efterlängtad superpärla: den blåa blomma som betyder att den sista behandlingen är gjord.

Wilma kunde vara med på filminspelningen för SuperSnöret. Som en riktig skådespelerska följde hon alla direktiv från regissören tills alla var nöjda. Efter det fick hon se sig själv på storduk i en riktig biograf. Riktigt spännande!

Tyvärr visade sig att cancern hade kommit tillbaka efter bara några månader. Den 4 september 2016 blev Wilma en ängel. SuperSnöret är nu en dagbok över vad Wilma gick igenom. Den hjälper hennes familj att bearbeta och att minnas, eftersom varje pärla bär hennes historia.

Se filmen med Wilma här: