Nytt program för ett maxat liv

Om du hade cancer som barn har du nu chans att komma med i Barncancerfondens nya nationella program för vuxna barncanceröverlevare. Ansök i formuläret nedan, intervjuer hålls löpande.

Vad är programmet?

Det är ett nationellt program för dig som hade cancer som barn men nu är vuxen. Det är tänkt att ge psykiskt, fysiskt och psykosocialt stöd och ett ökat välbefinnande hos denna växande målgrupp. Syftet med programmet är också att öka medlemmarnas förmåga att både se och utnyttja sin fulla potential och att stärka förmågan till att nätverka och att hitta egna drivkrafter. 

Hur blir jag medlem i programmet?

Fyll i intresseanmälan i formuläret. Efter det kontaktar vi dig för ett fördjupat samtal fär vi förklarar programmets innehåll och vi diskuterar tillsammans om det skulle vara något som passar dig. Om vi i perioder får många intresseanmälningar kan det dröja ett tag innan vi hör av oss. Notera att du måste ha fyllt 18 år för att kunna vara medlem i programmet.

Om det känns rätt från bägge håll så går vi vidare och du blir medlem. Det är inga kostnader förknippat med medlemskapet eller aktiviteterna. Som medlem får du tal del av:

  • De aktiviteter som drivs inom programmet. Det rör sig om 2-3 aktiviteter per termin.
  • Ett slutet digitalt forum med medlemmar där man kan ventilera frågor och diskutera.
  • Möjlighet till samtalsjour över telefon med vår samarbetspartner St Lukas.

Vilka medlemsaktiviteter har programmet?

Som medlem kommer du att få inbjudningar till programmets aktiviteter. Till hösten 2018 är följande aktiviteter inplanerade:

  • En helg där vi fokuserar på att hitta styrkan och motivationen att komma igång med fysisk träning. Helgen anpassas efter varje medlems enskilda behov och möjligheter. Den genomförs i en vacker och stimulerande närmiljö.  
  • Gruppsamtal online. Här träffas man via videokonferens i en liten mindre grupp och diskuterar sin situation och bidra till de andra. Gruppsamtal online körs under en termin och det blir 4-5 stycken ca 2 timmars samtal.
  • Studievägledning eller jobbcoachning. Någon av dessa kommer att genomföras under hösten. Bägge två görs i i form av grupper.  

Vilka aktiviteter som kommer att genomföras under vårterminen 2019 kommer att beslutas under hösten 2018. Programmet Maxa livet har etablerats med stöd från PostkodLotteriet.

Vi värnar om din intigritet. Genom att anmäla dig nedan accepterar du Barncancerfondens integritetspolicy och allmänna villkor.

Intresseanmälan