Nytt program för ett maxat liv

Maxa livet är programmet för dig som överlevt barncancer och nu är vuxen. Syftet med programmet är att öka medlemmarnas förmåga att både se och utnyttja sin fulla potential och att stärka förmågan till att nätverka och att hitta egna drivkrafter.

Att utvecklas tillsammans med andra som haft barncancer är en unik möjlighet

Maxa livet är ett program som ska erbjuda möjligheter att utvecklas och bygga det liv du vill ha, och det gör vi genom olika aktiviteter som är byggda kring medlemmarnas behov. Det spelar ingen roll om du hade cancer som mycket liten eller ganska stor, vilken cancerdiagnos du hade eller hur länge du behandlades - Maxa livet är ett program för dig.

Som medlem får du ta del av:

  • De aktiviteter som drivs inom programmet.
  • Ett slutet digitalt forum med medlemmar där du kan ventilera frågor och diskutera.
  • Möjlighet till samtalsjour över telefon med vår samarbetspartner St Lukas.

Hur blir jag medlem i programmet?

Fyll i intresseanmälan i formuläret nedan. Efter det kontaktar vi dig för ett samtal där vi berättar om programmet. Du måste ha fyllt 18 år för att kunna vara medlem i programmet.

Det är inga kostnader förknippat med medlemskapet eller aktiviteterna. 

Vilka medlemsaktiviteter har programmet?

Som medlem kommer du att få inbjudningar till programmets aktiviteter. Till hösten 2018 är följande aktiviteter inplanerade att starta:

  • Motivationskurs Discovery. Tillsammans med coachen Tommy Davidovic bjuder vi in till två helgkurser i olika tempo. Ett tempo som är anpassat för deltagare som har behov av fler pauser eller mer tid för frågor. Målet är att deltagarna ska få fundera över vilka de är, vad de vill och hur de ska nå dit.
  • Skriv ditt liv. Skrivkurs som ska ge dig möjlighet att i skriftlig form berätta din egen historia. Det blir både helgträffar och kursbrev på distans med återkoppling på dina texter varje månad. Planerad start december 2018.
  • Gruppsamtal online. Här träffas man via videokonferens i en liten mindre grupp och diskuterar sin situation och bidra till de andra. Gruppsamtal online körs under en termin och det blir 4-5 stycken cirka 2 timmars samtal.
  • En helg där vi fokuserar på att hitta styrkan och motivationen att komma igång med fysisk träning. Helgen anpassas efter varje medlems enskilda behov och möjligheter. Den genomförs i en vacker och stimulerande närmiljö.

Vilka aktiviteter som kommer att genomföras under 2019 kommer att beslutas under hösten 2018.

Maxa livet har etablerats med stöd från PostkodLotteriet.

Vi värnar om din intigritet. Genom att anmäla dig nedan accepterar du Barncancerfondens integritetspolicy och allmänna villkor.

Intresseanmälan