Ungdomsstorläger

På Barncancerfondens årliga ungdomsstorläger får deltagarna träffa andra med liknande erfarenheter, både de som själva har eller haft cancer och de som har syskon som är drabbade.

Barncancerfondens ungdomsstorläger

Ungdomsstorlägret arrangeras av Barncancerfonden tillsammans med Barncancerfondens lokala föreningar, och vänder sig till ungdomar mellan 13 och 18 år. Lägret brukar samla ett hundratal ungdomar från hela landet.

Från 2021 kommer två läger att genomföras per år. Nästa läger under 2021 arrangeras digitalt i november. Nästa fysiska läger planeras till maj 2022.

Se film om ungdomsstorlägret

Vi söker dig som vill vara med och utforma ungdomsstorlägret 2022!

Vill du engagera dig och ingå i en arbetsgrupp eller referensgrupp inför vårt kommande ungdomsstorläger? Har du erfarenheterna och kunskapen som vi behöver för att göra lägret så givande som möjligt för våra deltagare? Varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att vara med och utforma Barncancerfondens ungdomsstorläger 2022!

Att ingå i arbetsgruppen eller i ungdomsreferensgruppen är inte bara en viktig uppgift. Det är också väldigt roligt! Vi vill nu ge alla en möjlighet att ansöka för att bidra i detta arbete. Vår strävan är att grupperna ska präglas av mångfald, vilket kommer att ligga till grund för vårt urval (vi hoppas så klart på många sökande). Urvalet av deltagare kommer att ske i samråd med personalen på respektive kansli och vår förhoppning är att vi ska få representation från samtliga föreningar.

Arbetsgrupp (vuxna deltagare, d.v.s. över 18 år)

Arbetsgruppen kommer tillsammans med personal på Barncancerfonden att jobba med att ta fram såväl plats för lägret som dess innehåll. Vi kommer att fördela arbetsuppgifter inom gruppen, och de som ingår i arbetsgruppen behöver vara beredda att lägga lite tid även mellan våra arbetsmöten samt även gärna delta på lägret. Vi söker dig som vill vara med och skapa ett läger fyllt av glädje och gemenskap som ger våra ungdomar en minnesvärd upplevelse.

Ungdomsreferensgrupp (deltagare i åldern 13-18 år)

På Barncancerfonden följer vi FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). Det innebär, bland mycket annat, att vi ska lyssna till barnen och ungdomarnas tankar, åsikter och idéer. För att göra detta inför ungdomsstorlägret 2022 kommer vi att skapa en referensgrupp med ungdomar i åldrarna 13-18 år. Gruppen träffas digitalt vid några tillfällen (sen eftermiddag alt. kvällstid) och leds av Ylva Andersson, projektledare för ungdomsstorlägret. Vi söker dig som har många tankar och idéer kring vad som gör ett läger till ett lyckat läger och som tycker om att dela med dig av dina åsikter.

Välkommen!

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse via formuläret nedan. Och gör det senast den 24 oktober.

Barncancerfondens barnrättsarbete

Då barn är kärnan i vårt arbete och vi har ett ansvar för att garantera barns trygghet, begär vi från och med våren 2021 att den som åtar sig ett uppdrag uppvisar ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Här kan du läsa mer om vårt barnrättsarbete - Elise rättesnöre

Kontakt

Ylva Andersson
Projektledare
Tel. 08-584 209 06
E-post: ylva.andersson@barncancerfonden.se

Intresseanmälan för arbetsgrupp och ungdomsreferensgrupp

OBS! 
* = Obligatorisk uppgift

Barncancerfondens integritetspolicy
För alla som lämnar personuppgifter via detta formulär

Barncancerfondens barnrättspolicy
Relevant för dig som anmäler intresse för ungdomsreferensgruppen

Jag har läst och godkänt Barncancerfonden integritetspolicy - hantering av personuppgifter

Tack! Nu kan du trycka på skickaknappen. OBS! När du har gjort det, SKA det komma upp en tacksida och det skickas också ett bekräftelsemejl till dig. Om det inte gör det, har din anmälan inte gått fram. Kontrollera då om någon uppgift fattas och försök igen.

Kontaktpersoner

  • JensNorberg

    Jens Norberg

    Föreningsinformatör Mellansverige