RG_Aktiv720x405.jpg

Inställt: RG Aktiv Rehabilitering – Familjeläger

En unik möjlighet för hela familjen att få ett vidgat perspektiv på barnets möjligheter och framtid.

Lägret är inställt på grund av Coronaviruset.

Fyll en vecka av ditt sommarlov med skönt häng och en mängd roliga aktiviteter.

Läger för barn och ungdomar

RG Aktiv Rehabilitering (RG) jobbar för att barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar ska få alla möjligheter till ett inspirerande, aktivt och självständigt liv – nu och i framtiden.

Målgrupp 

RG:s läger vänder sig till barn och ungdomar som har en ryggmärgsskada eller andra liknande funktionsnedsättningar. Gemensamt är att de helt eller delvis använder manuell rullstol. Barnen och ungdomarna behöver på egen hand ha god kommunikation via tal samt god orienteringsförmåga för att kunna delta på RG:s läger.

Innehåll

Alla våra läger är uppbyggda kring fysisk aktivitet eftersom det krävs både styrka och teknik för att klara av vardagliga saker. På våra läger har vi förebildsledare, d.v.s. personer som själva lever med en fysisk funktionsnedsättning. Det gör att deltagarna ständigt har personer att lära sig av, fråga och få tips av i olika situationer. Nya vänner, härlig gemenskap och mycket skratt är något som genomsyrar verksamheten. RG arbetar för ökad självständighet. Våra ledare ser till att du får den hjälp du behöver för att kunna tillgodogöra dig allt lägret erbjuder. Detta ger dig möjlighet att fokusera och lägga värdefull tid på att träna de delar du idag behöver hjälp med. Personliga assistenter får därför inte följa med på våra läger.

Läs mer om vår metod på vår hemsida 

När?

 29 juni–4 juli 2020

Ansök senast:  27 april 2020

Var?

Valjeviken, Sölvesborg

Vem?

För barn mellan 9–13 år

Så här anmäler du dig

Mejla jonathan.svensson@barncancerfonden.se så får du en anmälningskod. Glöm inte att ange vilket läger du är intresserad av.

I mejlet får du också information vad som gäller kring resa och boende.

När du har fått din kod så anmäler du dig via RG Aktiv Rehabiliterings webbplats med din kod, så att Barncancerfonden kan ta kostnaden för lägret.

Totalt finns två platser att fördela. 

Ansök och läs mer om lägret här

Ta kontakt med Riksfärdtjänst  i god tid för eventuell bokning av resa genom dem. Ansökan om riksfärdtjänst görs hos den kommun där man är skriven eller hos den myndighet som kommunen överlämnat uppdraget till. Kommunen/myndigheten gör en bedömning utifrån funktionshindret och bifaller eller avslår ansökan.

Har du frågor?

Hör av dig till Jonathan Svensson. 

Kontakt

  • JonathanSvensson

    Jonathan Svensson

    Projektledare event