Stöd i din närhet

Barn i sjukhussäng leker doktor

När ett barn drabbas av cancer är det inte bara en individ som drabbas utan en hel familj. Föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar får i ett slag en förändrad livssituation.

Barnet kommer att vistas mycket på sjukhuset, men måste samtidigt få möjlighet att fortsätta att gå i skolan. Föräldrar och syskon ska, förutom att hantera vardagen och dess sysslor, kunna hälsa på och bo över på sjukhuset.

Här finns användbara tips och stöd som kan vara till hjälp för såväl barnet, syskonen, föräldrarna och alla andra som finns i familjens närhet.

Relaterat

Ungdomar på klippor invid vatten

Vistelser och rekreation

Att få träffa andra som har liknande erfarenheter som en själv, att få lära sig om sin sjukdom och hur man hanterar vardagen är något av det Barncancerfonden erbjuder drabbade familjer.

Ung kille hjälper ett barn skala apelsin

Peer support - en kompis som förstår

Har du fått en cancerdiagnos? Då kanske en peer supporter kan vara något för dig?

sköterskor på sjukhus

På sjukhuset

Om vilket stöd som finns på sjukhuset

Far och son sjukhus

Bli medlem

Familjer som har ett sjukt barn behöver hjälp och stöd på olika sätt. Vår uppgift är att stödja de familjer vars barn drabbas av cancer; att skapa möjligheter för barn och föräldrar att vara tillsammans under lättsamma former och på det sättet försöka mildra de ofta långa och smärtsamma behandlingarna.