Skapa ditt digitala Yoga of Hope

2020 är ett annorlunda år på grund av Covid-19. Därför är vi så glada över att kunna erbjuda möjligheten att arrangera ett digitalt Yoga of Hope. Det innebär att alla kan vara med på ett tryggt och enkelt sätt och vi hoppas därför bli rekordmånga! Vi fortsätter kampen mot barncancer på ett nytt och roligt sätt.

Ett digitalt Yoga of Hope 

Ett digitalt Yoga of Hope är precis som vilket Yoga of Hope som helst. Men skillnaden är att deltagarna kan vara med på yoga-klassen hemifrån! Om du vill kan du alltså erbjuda dina deltagare att vara med digitalt. 

Den 29 oktober släppte folkhälsomyndigheten nya allmäna råd i flera av Sveriges regioner. I samband med detta har Barncancerfonden uppdaterat sina riktliner. Mot bakgrund av detta rekommenderar vi arrangörer som planerar att genomföra sitt event i de regioner som berörs av råden, att istället genomföra sina klasser digitalt.

Här nedan finner du information hur du ställer om ditt event till ett digitalt event. 

Ställ om ditt digitala Yoga of Hope 

För dig som inte ännu skapat ditt digitala Yoga of Hope, registrera ditt event här.

 • Börja med att logga in på dina sidor och klicka på "Redigera event". Här skriver du ny informationstext och rubrik om att ditt event är digitalt. Du kan även ändra antalet medverkanden på ditt pass, då ditt event kommer att kunna ta in fler deltagare än vid tidigare fysiskt pass. 
 • Du väljer vilken digital plattform ditt pass ska hållas på t.ex. Zoom, teams eller annan plattform, och skriver t.ex. ut i din informationstext:” Yogaklassen kommer att hållas på plattformen xxx (t.ex. Zoom) , se till att ha plattformen nedladdad i tid för eventet. En länk till yoga-klassen skickas ut dagen innan eventet äger rum till din mejladress." 

  Längre nedan på denna sidan hittar du information om hur du använder plattformen Zoom på ett enkelt vis!
 • Deltagarna som redan är anmälda och vill behålla sin plats kommer att ligga kvar som deltagare på din eventsida utan några förändringar. Nya deltagare som vill anmäla sig, gör detta som vanligt på din eventsida. 

 • Det är viktigt att du som arrangör informerar dina deltagare snarast möjligast om förändringar för ditt Yoga of Hope. Du kan enkelt kontakta dina deltagare via knappen "Gör mailutskick" på mina sidor. Ett mail kommer då skickas till de deltagare som anmält sig till ditt event.
 • Dagen innan din yoga-klass går du sedan in på ”mina sidor” och klickar dig in på ditt event. Där finns det en knapp som heter ”Gör mejlutskick” där du kan skriva ihop ett mejl till alla dina deltagare och skicka ut länken till din klass. 

Exempel mail: 

”Vad roligt att du ska medverka på mitt digitala Yoga of Hope imorgon! Här kommer en länk som du klickar dig in på strax innan utsatt tid för passet (Bifoga länken). Passet hålls via plattformen (skriv namn på plattformen t.ex. Zoom) se till att ha plattformen tillgänglig i tid för att undvika tekniska problem inför passet. Har du några frågor kontakta mig på (Skriv kontaktuppgifter t.ex. din mejladress) Tack för din medverkan! ”

 • Avsatt tid för din yoga-klass klickar du och dina deltagare in på länken och yogar tillsammans i kampen mot barncancer!

Hur du använder plattformen Zoom

 • Det finns två sätt att använda Zoom: via en webbläsare eller genom att ladda ner zoom på din dator. Vi rekommenderar att ladda ner programmet på datorn för fler funktioner. Ladda ner programmet här.
 • När du har laddat ner programmet öppnar du programmet och klickar på "Logga in". Om du inte redan har ett konto så skapa ett konto genom "Sign up free"

 • När du är klar med att skapa kontot kommer du till din zoom dahsboard. Härifrån kan du enkelt starta en videokonferens. Vi rekommenderat att du väljer alternativet "Schedule" för att schemalägga din yogaklass och då kunna bjuda in deltagare i förväg till ditt event.

 • Gå till alternativet "schedule" och fyll i uppgifterna för ditt event så som namn, tid, datum.

 • När du är färdig, klicka på "save" och det kommer automatiskt öppnas en mailinbjudan med en inbjudningslänk, ett mötesID och ett lösenord. Kopiera detta innehåll och skicka ut till dina deltagare

Delta på ett digitalt Yoga of Hope 

Vill du delta på ett digitalt Yoga of Hope? Du hittar alla dem digitala yoga-klasserna på fliken "Delta i en yogaklass", där är passen markerade att dem är live eller digitala. Gå in och anmäl dig som vanligt och få en länk till det digitala-klassrummet skickad till din mejl dagen innan klassen. Om du inte fått en länk, kolla din skräpmejl eller kontakta arrangören på mejl eller telefonummer. 

Undrar du över något?  

Vi som jobbar med Yoga of Hope på Barncancerfonden finns här för att stötta dig och ditt event. Dyker det upp några frågor, funderingar eller idéer längs vägen är det bara att höra av dig till oss. Du når oss på event@barncancerfonden.se.