Frågor och svar

Här nedan har vi samlat dem vanligaste frågorna och svaren om Yoga of Hope.

Hittar du inte svaret på din fråga? Besök då gärna vårt support forum eller skicka ett mejl till event@barncancerfonden.se.

Vad är ett Yoga of Hope? 

Ett yogaevent med syfte att samla in pengar till Barncancerfonden. 2019 ställde över 170 privatpersoner och yogastudios upp som arrangörer och tillsammans med 2 000 personer samlade dem in 528  892 kronor till Barncancerfonden.  

När genomförs Yoga of Hope?       

Yoga of Hope 2020 genomförs den 13-15 november.  

Kommer Yoga of Hope kunna genomföras med anledning av coronaviruset? 

Information om Covid-19 kopplat till Yoga of Hope hittar du på den här sidan. 

Vem kan bli arrangör? 

Vilken yogastudio eller gymanläggning som helst, oavsett vart man befinner sig i Sverige eller vilken typ av yoga man utövar. 

Kostar det något att vara värd för en Yoga of Hope-klass? 

Nej, det kostar ingenting att vara värd. 

Hur registrerar jag mig för att arrangera en Yoga of Hope-klass? 

Du anmäler dig som arrangör genom att fylla i anmälningsformuläret. Du kommer då få en egen eventsida för ditt evenemang där deltagare kan anmäla dig och ge en gåva till ditt event.  

Vad händer efter att jag anmält mig som arrangör? 

Efter att du har anmält dig som arrangör lägger vi upp ditt Yoga of Hope i eventlistan (det tar cirka en arbetsdag) och skickar ett välkomstmejl. I detta mail finns mer information inför din planering av ditt lopp. Alltifrån tips från oss på Barncancerfonden, till en länk med digitalt marknadsföringsmaterial som du är välkommen att använda dig av för att sprida information om ditt event. Här hittar du även checklistor och tips inför ditt evenemang.  

Hur många Yoga of Hope-klasser kan man arrangera? 

Vi rekommenderar att man börjar med att registrera en Yoga of Hope-klass. När den är fullbokad så kan man skapa en ny klass på sin eventsida, detta blir då en ny klass att anmäla sig till på din eventsida. 

Hur många deltagare kan vara med i en Yoga of Hope-klass? 

Vi rekommenderar att din Yoga of Hope-klass har lika många deltagare som dina normala yoga-klasser har. 

Kan jag ha egna lokala sponsorer till mitt Yoga of Hope? 

Du kan ordna med egna sponsorer för ditt lokala Yoga of Hope-lopp. Det finns färdiga sponsorpaket på arrangörens eventsida där du kan registrera sponsorer på brons-, silver- och guldnivå. Du kan även ordna med lokala sponsorer som ställer upp med till exempel tilltugg eller dryck för att öka upplevelsen för dina deltagare! 

Kan deltagarna betala med swish? 

Ja, det går bra att betala med swish. Varje arrangör har en unik QR-kod som skickas ut några veckor innan Yoga of Hope. QR-koden scannas i swishappen och pengarna går då direkt till arrangörens insamling och syns på eventsidan inom 48 timmar. Namn på den som har swishat en gåva kommer inte att synas på hemsidan. 

Var betalar jag in gåvor som kommit in efter evenemanget? 

Det enklaste sättet att betala in gåvor på är att göra det via din eventsida som skapas när du registrerar dig. Du använder dig av knappen "Ge en gåva" och betalar in pengarna via bankbetalning, swish, faktura eller kort.  

Frågor och svar – Deltagare 

Hur anmäler jag mig som deltagare? 

Om du inte kan eller vill arrangera ditt eget Yoga of Hope-lopp utan vill anmäla dig som deltagare till ett redan registrerad yogaklass går du till  eventlistanoch väljer den arrangör som ligger närmast dig. Du följer sedan stegen i anmälan och gör din beställning. När du anmält dig får du ett kvitto på ditt köp.  

Vad kostar det att delta i en Yoga of Hope-klass? 

Deltagarna väljer själva om de vill betala 200 kronor, 250 kronor eller 300 kronor. Det är ingen skillnad på vad som ingår i de olika avgifterna. Syftet är att underlätta för deltagarna att bidra till den livsviktiga forskningen utifrån sina egna förutsättningar.    

Hur hittar jag en Yoga of Hope-klass i min stad? 

Du hittar de registrerade Yoga of Hope-klasserna genom att använda vår sök- eller kartfunktion. 

Det finns ingen Yoga of Hope-klass i min stad, vad kan jag göra om jag vill delta? 

Alla yogainstruktörer och studios är välkomna att arrangera en Yoga of Hope-klass. Be din lokala yogastudio/-instruktör att registrera en klass för att du sen ska kunna anmäla dig som deltagare. 

Det finns ingen Yoga of Hope-klass i min stad, kan jag fortfarande stödja evenemanget? 

Ja, vi välkomnar alla bidrag och du kan donera till Yoga of Hope genom att skänka en gåva eller Swisha till 123 456 60 89. 

Vem kan delta? 

Alla kan vara med, erfaren yogautövare eller nybörjare. Vänner, kollegor, familjer - alla är välkomna! 

Vart går pengarna som samlas in? 

Pengarna går till forskning kring barncancer samt råd och stöd till drabbade barn och deras familjer. Läs gärna mer om vart pengarna går.