Så påverkar Covid-19 Week of Hope

På den här sidan uppdaterar vi kontinuerligt information kring hur Covid-19 påverkar Week of Hope.
 
Vad älskar du att göra? Efter drygt två år av inställda eller begränsade event är vi många som längtar efter att göra något tillsammans. Under Week of Hope kan du arrangera aktiviteter som passar både dig och den situation vi befinner oss i. Tack vare den enorma valfriheten kan du ordna alltifrån utomhusaktiviteter till digitala aktiviteter - som är tryggt och säkert att delta på för alla inblandade.
 

De flesta restriktioner mot covid-19 upphörde den 9 februari

Den 3:e februari meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att flera coronarestriktioner nu kommer att slopas. Regeringen och Folkhälsomyndigheten hänvisar till att kunskapsläget om omikronvarianten har förbättrats efter flera internationella studier om en mildare sjukdom bland annat och även om pandemin inte är över är det därför möjligt att avveckla de flesta åtgärder mot covid-19. Nyheten är glädjande för hela samhället och idrotts- och evenemangsnäringen är inget undantag.

Detta gäller nu

  • Deltagartak, kvadratmeterbegränsningar och krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort. 
  • Det är ej längre avrådan från att ordna eller delta i cuper, tävlingar eller större aktiviteter inomhus.
  • Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
  • Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

Du som arrangör kan hjälpa till att minska risken att sprida covid-19

  • Erbjud era deltagare möjligheten att tvätta händerna med tvål och vatten eller erbjuda handdesinfektion.
  • Håll avstånd och undvik trängsel
  • Informera dina deltagare om att man ska stanna hemma vid minsta symptom på Covid-19. Du ska ha varit symptomfri minst två dagar.
  • Skicka gärna ut och sätt gärna upp information hur ni arbetar förebyggande mot Coronaviruset (tex regelbunden städning/personalpolicy etc)

Håll dig uppdaterad med information som ges av Sveriges myndigheter:

Frågor och svar om covid-19

Myndighetsrekommendationer från den 9 februari

Jag hittade inte svaret på min fråga ovan, hur får jag veta vad som gäller?

Du är varmt välkommen att kontakta oss på event@barncancerfonden.se om du har övriga frågor gällande detta.

(Senast uppdaterad: 2022-02-23)