Varje resa är unik

Varje barn som insjuknar i cancer går igenom sin unika resa. Från den dagen diagnosen fastställs, påbörjas en lång och tuff resa mot ett tillfrisknande.  Team Rynkeby God Morgon är inte i mål förrän varje cancerdrabbat barns resa slutar lyckligt. #varjeresaärunik

Den 4:e till 11:e juli 2020 var det tänkt att 2 150 cyklister och 550 funktionärer från 12 olika länder skulle cykla till Paris som en del av välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgon. 2020 års cykeltur till förmån för kritiskt sjuka barn blev inställd pga den rådande världspandemin. Men deltagarna i projektet ställde inte in, de ställde om. 

Under året har deltagarna inte bara förberett sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktade sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. År 2020 kunde inte lagen fysiskt gå i mål i den franska huvudstaden, men tack vare ditt och andra människors generösa bidrag samlade det ändå in 174 550 kr via den digitala kampanjen ”Varje resa är unik”.  

För varje krona som kom in som bidrag till kampanjen färdades Team Rynkeby 1 meter på den digitala vägen till Paris.

Fakta om Barncancer

  • Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige 
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år. 
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt. 
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in till finansiering av livsviktig forskning.