Barndom utan sjukdom

Vi cyklar för alla barns rätt till en #barndomutansjukdom. Barndomen ska vara fylld av nyfikenhet, upptäckarglädje och glada minnen. Första sommarlovet, första cykeln, första skoldagen. Vi vill genom denna kampanj påminna om att vi alla en gång varit barn. Ett barn som ska få uppleva barndom, inte sjukdom. Under vecka 28 uppmärksammar vi detta genom att cykla genom Sverige samtidigt som vi samlar in pengar till Barncancerfonden.

Under vecka 28 byter alla deltagare och andra personer som stöttar projektet ut sin proflbild i sociala medier till en bild på sig själva som barn när de cyklar. Det kan även vara en bild på ett barn de håller kärt, som ett barn eller barnbarn. Byt din profilbild du också och sprid gärna initiativet.

Den 10-19e juli 2021 var det tänkt att 2 400 cyklister och 550 funktionärer från olika länder skulle cykla till Paris som en del av välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgon. 2021 års cykeltur till förmån för kritiskt sjuka barn blev inställd pga den rådande världspandemin. Men deltagarna i projektet ställde inte in, de ställde om. 

Stöd insamlingen

För att stödja insamlingen kan du bidra till deltagarnas egna insamlingar via länken nedan. För varje krona färdas deltagarna 1 meter på den resan genom Sverige. Varenda krona går till insamlingen till Barncancerfonden. 

https://intranet.team-rynkeby.com/se/collection

 

Fakta om Barncancer

  • Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige 
  • Barncancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år. 
  • Tack vare framgångsrik forskning överlever idag 85 procent av de barn som drabbas. Det är bra – men inte tillräckligt. 
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. För att det ska bli möjligt krävs att mer pengar samlas in till finansiering av livsviktig forskning.