Ert företag kan hjälpa till att hålla cancer borta från barn

Barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn 1–14 år.  Som företag har ni möjlighet att ändra på detta tillsammans med Barncancerfonden. Ni gör därmed en betydelsefull insats på vägen mot vår vision; att utrota barncancer.

Varje barn som insjuknar i cancer går igenom en unika resa. Från den dagen diagnosen fastställt, påbörjas en lång och tuff resa mot ett tillfrisknande. Varje resa har en början och ett slut. Vi är inte i mål förrän varje cancerdrabbat barns
resa slutar lyckligt. 

Anta företagsutmaningen 4-11 juli - Var med i kampen mot barncancer!

Den 4-11 juli 2020 var det tänkt att 2150 cyklister och 550 funktionärer från 8 olika länder skulle cykla till Paris som en del av välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgon. Årets cykeltur till förmån för kritiskt sjuka barn blir nu inställd pga. den rådande världspandemin. Men deltagarna i projektet ställer inte in, de ställer om.

I år kan lagen inte fysiskt gå i mål i den franska huvudstaden, men tack vare ditt och andra människors generösa bidrag kommer de nå Paris digitalt via kampanjen: ”Varje resa är unik". För varje krona som kommer in som bidrag till
kampanjen färdas Team Rynkeby 1 meter på den digitala vägen till Paris. Hjälp dem att nå sitt mål samt vår gemensamma vision att tillsammans utrota barncancer. 

Förslag på aktiviteter

Ett sätt att bidra är att aktivera era medarbetare i någon typ av hälsoutmaning. Detta är ett perfekt sätt att få alla att röra på sig samtidigt som ni tillsammans gör något livsviktigt. För varje krona som kommer in som bidrag till kampanjen färdas Team Rynkeby 1 meter på den digitala vägen till Paris. Hjälp dem att nå sitt mål samt vår gemensamma vision att tillsammans utrota barncancer! Insamlingsmål= 1,2 miljoner (1200 km till Paris).

Nedan hittar ni olika förslag på vad ert företag kan ha för upplägg på just er företagsutmaning. Ni är självklart fria att hitta på egna upplägg. Där är det bara kreativitet som stoppar er! - Varje meter räknas - tillsammans kan vi nå Paris! 

Anta företagsutmaningen

1. Utse lagledare

Utse en lagledare eller två som samlar in resultaten på aktiviteten. Förslagsvis i varje team, eller på varje avdelning.

2. Uppmana medarbetare att engagera sig

Uppmana medarbetare att aktivera sig under vecka 28 (4-11 juli). Knyt gärna ann till insamlingsmålet på 1,2 miljoner kronor. 

Förslag på hälsoutmaningar:

  • Gå 1,2 mil under veckan
  • Gå 12 000 steg varje dagunder en vecka
  • Gör 12 armhävningar varje dag under veckan.

3. Vill ni göra mer? 

Stötta medarbetarnas engagemang och matcha deras insats med exempelvis 12 kronor per deltagare, 12 kr per promerad km under veckan, eller den summa ni själva vill bidra med! 

Ni kan enkelt bidra till insamlingen genom att swisha valfritt bidrag till:
123 664 06 84 eller bidra via hemsidan med kort eller bankbetalning.

För frågor kring utmaningen, tveka inte att kontakta oss.