Världsrekord

Lördag 25 mars är det dags för Spin of Hope 2023. I år siktar vi att ta världsrekord tillsammans med er.

Sedan starten 2009 har över 160 000 deltagare och 1300 arrangörer varit med på Spin of Hope och tillsammans har vi samlat in 45 miljoner kronor i kampen mot barncancer. I år är det 15-årsjubileum och då siktar vi världsrekord. För att kunna slå det nuvarande världsrekordet behöver vi få med minst 3 510 deltagare på något av de gym som är med och arrangerar ett event. I år hoppas vi kunna engagera spinningfantaster på alla nivåer runt om i Norden.

Det nuvarande världsrekordet som är registrerat av Guiness World Record innehas av Virgin Active, som den 5 december 2011 lyckades ha 3 509 spinningcyklar igång samtidigt på flera olika gym i Italien, Portugal, Spanien, Australien, Sydafrika och Storbritannien. För mer info, läs här.

Vi har valt att sikta på att slå det rekord som finns registrerat hos Guiness World Record, däremot kommer vi inte att registrera vårt rekordförsök hos GWR. Spin of Hope är ett insamlingsevent där alla insamlade medel går till Barncancerfondens arbete. Varje bidrag är viktigt då det går till att stötta barncancerforskning och ge stöd till drabbade barn och familjer. För att försöka slå världsrekordet och ev. bli registrerade i Guiness World Record kostar det 8 500 pund vilket motsvarar närmare 110 000 kronor. En summa som tyvärr är alldeles för hög för att vi ska kunna motivera att lägga pengar på.

Spin of Hope i Europa

Tillsammans med vår samarbetspartner Team Rynkeby kommer Spin of Hope att kunna nå utanför Sveriges gränser. Flera år i rad har Team Rynkeby arrangerat Spin of Hope och år 2022 arrangerades hela 14 event av de olika Team Rynkeby lagen i Sverige. Detta år kommer även Team Rynkeby lag i Europa att delta på Spin of Hope och arrangera egna event i deras länder. De länder som kommer att delta på Spin of Hope 2023 är Danmark, Finland, Norge, Schweiz och Tyskland.

Genom detta samarbete får vi en möjlighet att, förutom att samla in pengar till den livsviktiga barncancerforskningen och drabbade barn och deras familjer, öka kännedomen om barncancer i andra länder.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby är en del i ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till svårt sjuka barn. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Sedan starten 2011 har välgörenhetsprojektet samlat in över 200 miljoner kronor till Barncancerfonden.

Frågor?

Har du frågor gällande världsrekordet, läs mer bland våra frågor och svar.