Sprid ditt engagemang genom lokal press!

Ett sätt att marknadsföra ditt Spin of Hope är att sprida uppmärksamhet om barncancer och din anläggnings fina engagemang i lokal press.

De lokala inslagen är superviktiga i vårt gemensamma mål att skapa uppmärksamhet, engagemang och insamling för att utrota barncancer.

Vår pressinformatör Ellinor, har sammanställt en hel del matnyttiga tips så att du inte behöver lägga ner så mycket jobb själv.

När och hur?

 • Det brukar vara lagom att kontakta media ungefär en vecka innan själva eventet. Men gör det hellre nu än att du glömmer bort det.
 • Leta upp en mejladress eller telefonnummer till din lokalredaktion, direkt till en reporter eller redaktionsmejlen, och hör av dig och berätta om ditt äventyr.
 • Vill du ha hjälp att besvara frågor eller känner dig osäker på något kontakta Ellinor direkt så hjälper hon dig gärna. Mejla till: ellinor.prawitz@barncancerfonden.se

Så här kan du skriva: 

Det är din personliga historia som är spännande att skriva om så känn dig fri att formulera dig hur du vill. Har du idétorka får du gärna använda dig av utkastet nedan.

Hej XX!

Här kommer ett nyhetstips till er. Den 20-21 mars arrangerar jag Spin of Hope för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Anledningen till att jag har dragit igång det här är:

 • Kanske känner du någon som drabbats av barncancer?
 • En bra aktivitet att samlas kring och samtidigt göra gott?
 • Kanske är det någon deltagare som inspirerat dig?

Det vore fint om ni ville skriva några rader om det här, kanske finns det fler som vill vara med och stötta barn med cancer. Jag ställer gärna upp och berättar mer!

Ni når mig på: kontaktuppgifter.

Med vänliga hälsningar XXX

Q&A som du kan använda när du pratar med en reporter 

Vad är Spin of Hope? 
Spin of Hope är Nordens största spinningevent som genomförs under två dagar runt om i Sverige.

För första gången finns möjlighet att arrangera Spin of Hope under två dagar: fredag 20 mars och lördag 21 mars.

På fredagen kan arrangörerna själva välja att anordna valfritt antal spinning klasser. På så sätt kan kompisgänget eller kollegorna avsluta veckan med en timmes spinning tillsammans.
På lördagen är upplägget som tidigare år – en deltagare håller igång sin spinncykel i 12 timmar, med hjälp av andra eller på egen hand.

År 2019 ställde 124 anläggningar i Sverige upp som arrangörer och det samlades in drygt 6 800 000 kronor till Barncancerfonden. 

Spin of Hope arrangerades första gången 2009 och har nu alltså funnits i ett decennium. Sedan starten för 10 år sedan har Spin of Hope gett totalt 32 miljoner kronor till stöd för barn som drabbas av cancer och deras familjer

Berätta vad som händer här idag! 

Berätta om era aktiviteter, hur många deltagare ni har, hur intresset har varit etc.

Vad kan den här dagen göra för skillnad? 

Genom Spin of Hope kan vi uppmärksamma barncancer och samla in pengar i kampen mot Barncancer. Alla pengar som samlas in används till Barncancerfondens viktiga arbete: barncancerforskning samt att ge råd och stöd till drabbade barn och deras familjer.

Korta fakta om Spin of Hope

Fredag

 • Under Spin of Hope fredag lägger arrangörer upp valfritt antal spinning klasser där deltagarna kan anmäla sig till.
 • Deltagaravgiften är 150, 250 eller 350 kronor, du väljer själv vad som passar dig.

Lördag

 • Spin of Hope lördag går ut på att deltagarna i lag hjälps åt att hålla spinningcyklarna igång i tolv timmar, från sju på morgonen till sju på kvällen.
 • En bascykelkostar 1 500 kronor, en guldcykel 3 000 kronor och en diamantcykel 10 000 kronor. Pengarna som samlas in under dagen går till Barncancerfonden. 

Korta fakta om barncancer 

 • Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer.
 • Cancer är det vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.
 • Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 85 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp.
 • 7 av 10 barncanceröverlevare drabbas av sena komplikationer.

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer