Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna kring Spin of Hope.

Vad är Spin of Hope?

Spin of Hope är Nordens största spinningevent. 2019 ställde 124 anläggningar i Sverige upp som arrangörer och det samlades in drygt 6 800 000 kronor till Barncancerfonden. 

Varför rekommenderar ni arrangörer att ställa in Spin of Hope? 

Med anledning av den senaste tidens utveckling av Corona-viruset (Covid-19) samt regeringens beslut om att förbjuda folksamlingar har Barncancerfonden uppdaterat sina riktlinjer. Mot bakgrund av detta vill vi, till er som är arrangörer av Spin of Hope/Träna hela veckan, rekommendera att samtliga arrangemang ställs in/skjuts upp.

Det är naturligtvis ledsamt men som organisation syftar vårt arbete till att stötta de mest utsatta och sårbara, det präglar också vårt förhållningssätt. Att följa riktlinjerna är i grund och botten att visa hänsyn och att ta ansvar för varandra och vi känner en trygghet i att ni delar detta förhållningssätt.

Spin of Hope skulle genomförts den 20-21 mars 2020.

Vad är riktlinjerna för återbetalningar? 

För de generösa gåvor som skänkts till vårt arbete i kampen mot barncancer i samband med Spin of Hope och Träna hela veckan är vi oerhört tacksamma, men vi förstår också de givare, sponsorer och deltagare som önskar få sina gåvor återbetalda.

Kontakta då oss på event@barncancerfonden.se och ange följande:

  • Vilket event ni är anmälda till:
  • Namn på den som gjorde bokningen:
  • Betalsätt (kort/bank/swish/faktura):
  • För betalningar mot faktura, ange kontouppgifter för återbetalning (BG/PG, bankkontonummer):

Deltagaravgifter betalade med kort/bank/swish återbetalas till det konto som köpet gjordes ifrån, återbetalningen kommer ta 3-5 arbetsdagar.

Har ni frågor eller tankar kring detta, ta kontakt med event@barncancerfonden.se

Vad skiljer de olika uppläggen/dagarna åt?

fredagen erbjuder vi deltagarna att boka en timme som passar. På så sätt kan kompisgänget eller kollegorna avsluta veckan med en timmes spinning tillsammans. Efterlängtat av många!

lördagen är upplägget som vanligt – en deltagare håller igång sin spinncykel i 12 timmar, med hjälp av andra eller på egen hand.

Vem arrangerar Spin of Hope?

Alla träningsanläggningar/gym/föreningar som har en sal med spinningcyklar. Det finns även arrangörer som ordnar med andra lokaler där lokala gym hjälper till med att köra dit spinningcyklar. 

Jag är anmäld som arrangör, var hittar jag marknadsföringsmaterial?

Det finns en länk till det digitala marknadsföringsmaterialet i det välkomstmail som skickas ut till arrangören i samband med att eventet publiceras här på hemsidan. Tidigare har detta material legat öppet här på sidan, men då det innehåller logotyper m.m. så är detta något som enbart anmälda arrangörer får tillgång till. Skulle ni ha tappat bort mejlet med länken så hör av er till event@barncancerfonden.se så hjälper vi er.

Hur anmäler jag mig som deltagare?

Du anmäler dig här på hemsidan till den arrangör som ligger närmast er. Gå in på fliken "Delta" där du hittar alla arrangörer som ska medverka på Spin of Hope.Du kan antingen söka på en specifik arrangör, eller sortera efter stad för att hitta en arrangör nära dig. Betalning sker direkt här på hemsidan vilken är kopplad direkt till Barncancerfonden. När du anmält dig får du ett kvitto per e-post på din anmälan. För att anmäla dig till fredagens pass, gå in på "Spin of Hope fredag" på startsidan.

När öppnar anmälan? 

Anmälan för arrangörer öppnar den 3 oktober 2019, anmälan för deltagare öppnar den 17 oktober 2019. 

Vad kostar det att anmäla sig?

Deltagaravgiften är 150, 250 eller 350 kronor, du väljer själv vad som passar dig.

Vad händer efter att jag skickat iväg min anmälan?

Efter att du har anmält dig och betalat kommer du att dyka upp på listan över anmälda på den anläggning du anmält dig till. Listorna kommer att uppdateras varje dag, men det kan dröja en stund efter det att du genomfört din betalning.

Vilka kommer att delta?

Alla! Allt från familjer, vänner, grannar, arbetskamrater och föreningskompisar kan anmäla ett lag och spinna under Spin of Hope.

Hur många anläggningar kommer att medverka?

124 anläggningar var med 2019, vi hoppas på att minst lika många vill vara med som arrangörer även 2020.

Vart går pengarna som samlas in?

Alla pengar som samlas in under Spin of Hope går till den livsviktiga forskningen samt ger stöd till cancerdrabbade barn och deras familjer.