Run of Hope special edition

Insamlat hittills: 45 000 Kr

22%

Mål: 200 000 Kr

Antal platser kvar

4604

Information

Eventets kontaktuppgifter

  • Marathongruppen
  • Norra Fiskartorpsvägen , 11542, Stockholm Sverige
  • info@marathongruppen.se

Run of Hope Special Edition - 3 november

Den 2 november klockan 13.15 har du chans att vara med igen! Då genomförs Run of Hope Special Edition (5 km) i samarbete med Marathongruppen som står bakom ASICS Stockholm Marathon, Vårruset, Tjejmilen, Stafesten och en mängd andra stora lopp. Loppet kostar 100 kronor och går vid Stora skuggan på Norra Djurgården i Stockholm. Vill du vara med och springa men i en annan stad så kan du anmäla dig för 50 kronor. Loppet är utan tidtagning men med nummerlapp som du hämtar i nummerlappstältet på evenemangsområdet från klockan 11.00 den 2 november.

Allmän information

Run of Hope Special Edition är ett välgörenhetslopp där alla pengar som samlas in går till Barncancerfonden. Evenemanget arrangeras av Marathongruppen.

Run of Hope är ett lopp utan tidtagning med en gemensam start klockan 13.15, se till att vara i tid för att inte missa den peppande starten. Nytt för det här Special Edition-loppet är att du hämtar upp en nummerlapp i nummerlappstältet på evenemangsområdet innan loppet startar. Nummerlappen fäster du på tröjan eller jackan med säkerhetsnålar som du får på plats. Vi rekommenderar att du är på plats på evenemangsområdet minst 1 timme innan loppet börjar för att hämta upp din nummerlapp och ifall du vill lämna in kläder eller värdesaker i kläd- eller värdeinlämningen.

Evenemangsområde och start

Hitta hit

Bästa sättet att ta sig till evenemangsområdet vid Stora Skuggans väg 22 på Norra Djurgården är att åka tunnelbana röd linje 14 till Universitetet eller buss 50 och 540 som alla går till Universitet. Ytterligare information finns på sl.se.

För dig som måste ta bil rekommenderar vi betalparkeringen vid Bergiusvägen, där du själv betalar för parkeringen. Tänk på att vara ute i god tid och att det finns stor risk för parkeringsböter om du parkerar fel.

Uppvärmning

Det kommer inte att vara någon gemensam uppvärmning men det finns gott om plats för uppvärmning på gräset och vägarna i anslutning till starten.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till Run of Hope Special Edition, kan du göra det på plats på evenemangsområdet på Stora Skuggan den 2 november. Priset är 100 kronor, endast med kortbetalning eller Swish.

Start

Starten går klockan 13.15, loppet är utan tidtagning. Ni hämtar ut en nummerlapp innan start.

Maxtid

Det är egentligen ingen maxtid men vi förväntar oss att du är i mål senast klockan 14.30 eftersom evenemangsområdet stänger klockan 15.00.

Barnvagn

Det är tillåtet att springa med barnvagn under förutsättning att ni startar sist i startledet. Kom ihåg att ta hänsyn till andra löpare så att ingen snubblar på barnvagnshjulen.

Servering

Det finns enklare servering på evenemangsområdet.

Bansträckning

Banan är cirka 5 kilometer lång och underlaget är mestadels asfalt och en del grus. Det finns kilometerskyltar vid varje kilometer längs banan.

Vätskekontroller

Det finns en vätskekontroll längs banan som serverar både sportdryck och vatten. Det är även möjligt att få vatten och sportdryck i evenemangsområdet, både innan start och efter målgång.

Service

Omklädningsrum och toaletter

Det finns inga omklädningsrum och duschar på plats. Alla som har möjlighet att byta om hemma uppmanas att göra detta. Det finns möjligheter att byta om och duscha på Stockholm Sports Center till en kostnad av 40 kr/person. Det finns toaletter på evenemangsområdet men det finns inga toaletter längs banan.

Kläd- och värdeinlämning

Överdragskläder kan lämnas i vår klädinlämning på evenemangsområdet. Du kan också lämna plånbok, nycklar etc. i värdeinlämningen på evenemangsområdet.

Medicinsk service

Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet vid Stora Skuggan. Det finns även sjukvårdare på MC och en ambulans på plats.

Målgångsservice

Som ett litet tack för att du har deltagit i Run of Hope och därmed bidragit till Barncancerfondens viktiga arbete så får du efter målgång ta del av vår målservice med olika produkter för återhämtning. Vi bjuder även på kaffe och varm choklad efter målgång! Se till att vara i mål senast klockan 15.00 så att ni hinner ta del av produkterna.

Barncancerfonden

I Barncancerfondens tält så säljer de sina fina ledreflexer samt sitt fina HOPE-smycke. LED-reflexen passar perfekt nu när hösten är här. Passa på att köpa ledreflexer till dig och dina nära och kära, eller köp smycket med det fina budskapet så stöttar du samtidigt Barncancerfondens viktiga arbete!

Om du vill stötta Barncancerfonden så går det även bra att swisha valfri summa till dem. Mer info och swish-nummer hittar du vid Barncancerfondens tält på evenemangsområdet.

Sortera – vår partner för återvinning

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sorteras för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera.

Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du ska slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning.

Läs mer om Sorteras verksamhet här.

Kontakt

Har du några frågor inför Run of Hope Special Edition så kontakta gärna oss på tel 08-545 664 40 (vardagar klockan 09.00-12.00 och 13.00-16.30) eller info@hostrusket.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.