Frågor och svar

Här hittar du vanliga frågor och svar om Ride of Hope.

Du kan ställa frågor till oss i vårt kundtjänstforum. Alla frågor och svar loggas, vilket innebär att du kan hitta svaret på din fråga snabbare om någon redan har frågat samma sak. Ställ gärna din fråga. Vi svarar mer än gärna så att du ska få en så bra start på ditt Ride of Hope som möjligt.

Vad är Ride of Hope?

Ride of Hope är ett 120 mil långt cykellopp där vi cyklar för att uppmärksamma barncancer och samlar in pengar till Barncancerfonden. Ride of Hope går vartannat år mellan Lund-Stockholm och Umeå-Stockholm. Cykelsträckorna är lagda så Ride of Hope passerar de sex barnonkologiska centrum som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. Loppet pågår i åtta dagar. Som cyklist kan man välja att köra hela sträckan, den sista helgen, eller enstaka dagsetapper.

När genomförs Ride of Hope 2019?

Ride of Hope genomför varje år under vecka 31. I år innebär detta att vi cyklar från den 28 juli till den 4 augusti med start i Lund och målgång i Stockholm.

Vem arrangerar Ride of Hope?

Ride of Hope arrangeras av Barncancerfonden. Vi har även volontärer som ställer upp som cykelledare, funktionärer och sjukvårdare under sträckan.

Hur anmäler jag mig?

Anmälan sker på hemsidan. Du kan även efteranmäla dig till enstaka dagsetapper direkt på plats vid starten för en dagsetapp.

Hur långt är Ride of Hope?

Hela Ride of Hope är ca 120 mil långt. Du kan delta på hela sträckan, eller cyla 20 mil över helgen, eller enstaka dagetapper som är mellan 9-17 mil. 

När är sista anmälningsdatum?

Den 4 maj är sista datum för att anmäla sig till hela sträckan (OBS! SLUTSÅLT).
Den 31 maj är sista datum för att anmäla sig till helgetapperna.
Den 19 juli är sista datum för att föranmäla sig till dagsetapperna.

Vad kostar det att vara med i Ride of Hope?

Hela sträckan kostar 6 900 kronor.
Helgpaket kostar 1 950 kronor.
Dagsetapp kostar 495 kronor. 

Vad händer efter att jag anmält mig till Ride of Hope?

När du anmält dig skickas ett kvitto till din mejl du registrerat vid köpet. Från ditt anmälningsdatum och fram till eventet kommer du hållas uppdaterad via mejl med de senaste nyheterna om Ride of Hope, samt den information du behöver inför din medverkan. Du kan även gå med i gruppen ”Deltagare Ride of Hope 2019” på Facebook.

Vad händer om en olycka inträffar?

Ride of Hope har professionella sjukvårdare på plats som hjälper dig om olyckan är framme. Om en allvarlig olycka inträffar som kräver ambulans så kontaktar vi 112.

Vad händer om min cykel går sönder?

Under Ride of Hope finns mekaniker-funktionärer som hjälper till i största möjliga mån. De kan hjälpa till med enklare skador på cykeln. Om din cykel kräver reservdelar som inte finns rekommenderar vi dig att uppsöka en cykelverkstad i nästa målgångsstad.

Vilken hastighet cyklar man i?

Det finns fyra olika fartgrupper man som deltagare kan välja mellan. Du väljer själv vilken fartgrupp du vill cykla i genom ett formulär som skickas ut ca 1 månad innan Ride of Hope, och delas därefter in i en grupp med en cykelledare. 

Fartgrupp HOPP    22-26km/h 
Fartgrupp OMTANKE 26-28 km/h 
Fartgrupp MOD 28-30 km/h
Fartgrupp ANSVAR 30-32 km/h

Stannar man för paus någonstans längs med vägen?

Ja, på varje etapp finns två olika depåstopp. I båda depåstoppen serveras enklare mat och dryck av våra funktionärer. 

Vart sover man någonstans?

Mellan varje delsträcka bor alla som har köpt ett paket, en natt på hotell.

Jag vill vara med och bidra men vill inte cykla, hur gör jag?

Det finns flera sätt att bidra även om du inte kan eller vill cykla. Som privatperson kan man ställa upp som funktionär, eller skänka pengar på olika sätt. Som företag kan man bli sponsor eller partner till Ride of Hope.

Här kan du läsa om hur du kan bidra.