Ännu bättre kvalitet, säkerhet och gemenskap

Ride of Hope har hunnit fylla 10 år och har sedan 2008 engagerat människor i hela landet att cykla både mellan de barnonkologiska centren i Sverige samt ut i Europa på nya spännande rutter. Genom åren har nya sträckor dragits och nya vägar upptäckts.

2018 återvänder Ride of Hope till där det hela började. Ett cykellopp där en grupp människor kommer varandra nära genom cyklingen med fokuset att trampa för barn med cancer. De tre loppen Ride of Hope Lund-Stockholm, Ride of Hope Umeå-Stockholm och Ride of Hope Europe blir helt enkelt Ride of Hope från och med 2018.

Den röda tråden

I centrum står fortfarande de barnonkologiska centren i Sverige. 2018 kommer sträckan gå mellan Umeå och Stockholm och 2019 mellan Lund och Stockholm. Därefter fortsätter vi med att genomföra den norrgående sträckan och den södergående sträckan vartannat år.

“Med en sträcka per år kan vi säkra kvalitén och säkerheten kring loppet för alla deltagare”, säger Eleanor Rendahl, projektledare för Ride of Hope. “Vi tror att gemenskapen som är så karaktäristisk för Ride of Hope nu kommer att bli ännu starkare”.

80 platser på sträckan Umeå-Stockholm

2018 kommer det finnas 80 platser för hela sträckan mellan Umeå-Stockholm. Utöver det finns det plats att delta sista helgen (helgpaket) samt på enstaka etapper. Citycyklingen som gjorde premiär 2017 kommer att finnas kvar.

“Vi vill att Ride of Hope ska finnas minst tio år till. Genom den här förändringen hoppas vi skapa en hållbarhet i projektet - för en engagerad grupp cyklister som trampar för barn med cancer”, säger Alexander Amprazis, projektledare för Ride of Hope.

Anmälan för 2018 års Ride of Hope öppnar första veckan i december. Då lanseras även Ride of Hopes nya hemsida.

Datum för Ride of Hope 2018-2021

2018  Ride of Hope Norra 29 juli – 5 augusti
2019 Ride of Hope Södra 28 juli – 4 augusti
2020 Ride of Hope Norra 26 juli – 2 augusti
2021 Ride of Hope Södra 1 augusti – 8 augusti

Hur många platser finns det på Ride of Hope 2018?

80 platser för dig som vill cykla hela sträckan Umeå-Stockholm. För dig som vill delta sista helgen finns 30 helgpaket. För en enstaka etapp har vi inget deltagartak.

Vad kostar det att delta?

6 900 kronor för Umeå-Stockholm. Det täcker dina utgifter som cyklist (hotellövernattning) samt bidrar till insamlingen.

Helgpaketet kostar 1 750 kronor och en enstaka etapp 350 kronor.

Hur samlas pengarna in?

Genom sponsorer och egna insamlingar. Som cyklist får man gärna starta en egen insamling och även samla in pengar genom sponsorer. Mer information kommer att finnas på rideofhope.se