Grannar som gör skillnad

Gräset är bara lite blött och runt mig hör jag skratt, stönanden samt mer eller mindre roliga kommentarer. Vi genomför vårt eget Spin of Hope, men eftersom vi missade spinningsalen så kör vi i naturen i stället.

Det började egentligen i Cissan Eliassons kök. Hon är en helt suverän PT och blev strålande glad när jag frågade om hon hade lust att ställa upp och planera en träning med mål att samla in pengar till Barncancerfonden. Trots att jag själv jobbar med välgörenhet och tycker att det är superviktigt att bidra så blir jag ändå otroligt rörd och glad när jag upptäcker att alla våra vänner i grannskapet mer än gärna ställer upp en lördag. Upplägget är träning först och fest efteråt – som belöning :-)

Träning som gör skillnad

Tillsammans kämpar vi oss igenom en mängd skojiga övningar, den ena jobbigare än den andra och fnittrar lite åt hur tokigt det blir när vi i par ska köra ”björnungen” (den ena personen hänger under den andra personen som på alla fyra ska ta sig framåt) och inser att det blir väldigt svårt om den ena personen väger 30 kg mer. Men det visar också att man inte behöver en massa redskap och attiraljer för att genomföra en bra träning – att jobba med varandras kroppar ger precis perfekt motstånd.

Björnungen parken

När vi är klara och nyduschade känns rätt många muskler i kroppen ganska möra. Det här kommer att kännas i morgon! Men det var så roligt och vi har redan börjat diskutera hur vi skulle kunna göra det mycket större nästa år. Det är verkligen enkelt att genomföra och ALLA kan vara med. Anordna ett du också!

/Åsa Blomberg, Företagsinsamling