Syskonläger på Astrid Lindgrens Värld

Syskonstödjaren Gustav har varit iväg på syskonläger på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Några gånger om året åker vi på syskonläger. Det är ett bra sätt för syskonen att prata och knyta kontaker med andra som har samma känslor inför sitt sjuka syskon. Det är lite olika upplägg beroende på vilken ålder det är på syskonen och den här gången bestämde vi oss för att åka till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Fem förväntansfulla och lite nervösa syskon mellan 5-10 år och tre syskonstödjare från Stockholm och Uppsala möttes på tågstationen i Stockholm för vidare färd söderut. För flera av dom var det första gången dom sov borta från sin familj. Jag farsineras dock av hur modiga dessa barn är och det dröjde inte mer än några minuter på tågresan innan det verkade som dom hade känt varandra länge.

Väl framme hann vi med att besöka Mattisborgen och Villa Villerkulla innan dom stängde. Efter en god natts sömn och en stadig frukost hann vi med en fin teaterföreställning i Törnrosdalen med bröderna Lejonhjärta och Natten när Ronja föddes i Mattisborgen. Sagotåget i saltkråkanladan tyckte barnen mycket om. Det var fem mycket trötta men supernöjda syskon som skiljdes åt på tisdagkvällen efter resan hem.

Det var mycket tillfredställande för mig som syskonstödjare att höra barnen sitta och berätta om sina sjuka syskon och höra deras livshistorier, inte minst heller för barnen själva. Det kändes då lite som mission completed för det är just det här som är mitt mål med dessa resor.

/Gustav