Hej!

Jag heter Sofia Ström Bernad och är ny som forskningsinformatör på Barncancerfonden sedan några veckor.

12x5 Image

Den första tiden har varit fylld av nya namn, människor och inloggningssystem. Av att få telefonen att fungera och förstå hur organisationen är uppbyggd. Att ta reda på vem som är ansvarig för vad och vad som förväntas av mig. Allt det praktiska har stått i fokus och det har känts nästan som på vilket nytt jobb som helst.

Men under min tredje vecka var det dags för studiebesök på barnonkologen och lekterapin på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Och då var det inte längre vilket jobb som helst.

Vid ett lågt arbetsbord på lekterapin stod en barndomsvän, som jag inte sett på över 20 år, och pysslade med sitt barn. Ett barn som haft en stor tumör i ryggmärgen. Som legat inne hela sommaren. Som just nu, tillsammans med sin familj befinner sig i ett kaos av oro, sjukhusvistelser och väntan på en ny MR som kan berätta om resterna av tumören i ryggen växt eller inte.

Barncancer och dess konsekvenser kröp plötsligt så väldigt nära. Och anledningen till att jag sökt jobbet som forskningsinformatör på Barncancerfonden stod ännu klarare.

Jag vill vara med och arbeta för att utrota barncancer. Min del i arbetet blir att berätta om vad Barncancerfondens forskare forskar om och vad de kommer fram till. Jag vill sprida hopp och ny kunskap.

Mejla mig om det är något särskilt forskningsrelaterat du vill läsa om. Annars hörs vi här på bloggen och på de nya forskningssidorna på Barncancerfonden.se som jag hoppas kunna lansera efter jul.

Mvh Sofia