Nu erbjuder Barncancerfonden digitalt samtalsstöd

Den 1 februari startar Barncancerfondens projekt Digitalt samtalsstöd. Projektet vänder sig till familjer med barn som drabbats av hjärntumör och avslutat behandling samt de som drabbats av återfall. Dessa familjer genomgår en mycket svår situation men saknar idag ofta insatser av psykosocialt stöd.

12x5 Image

Varje år insjuknar runt 100 barn av någon form av tumör i ryggmärg eller hjärna. Sjukdoms- och behandlingstiden varierar från några veckor till flera år och kan vara mycket krävande för det drabbade barnet, men också för familjen. När ett barn insjuknar i en hjärntumör drabbas hela familjen. Många barn, föräldrar och syskon vittnar om en vardag fylld av oro, instabilitet och osäkerhet.

Barncancerfonden lanserar nu därför projektet Digitalt samtalsstöd riktat till de barn och familjer som behandlas för hjärntumör eller drabbats av återfall av hjärntumör. Projektet ses som ett komplement till redan befintliga insatser inom vården och ger dessa familjer möjligheten till ett kontinuerligt samtalsstöd med erfaren och legitimerad psykoterapeut.

Samtalen ges av Lena Falck, socionom och legitimerad psykoterapeut med familjeinriktning. Lena har i 25 år arbetat med barn med förvärvad hjärnskada, däribland många barn med hjärntumör. Hennes långa erfarenhet har givit henne många bra insikter och hon är mycket insatt i vilka behov målgruppen har.

Tider för samtal bokas via e-post till lena.falck@barncancerfonden.se eller via telefon till 070-483 61 95.

Läs mer om projektet och Lena Falck här.

Varmt välkommen att boka en tid!

/Frida