Sneak peek på nya skrifterna

Ibland är det extra roligt på jobbet. Som till exempel idag när jag var på möte med Stina Wirsén, som vi bland annat samarbetar med kring vår skriftserie.

12x5 Image
Fina Stina!

Vårt samarbete inleddes redan 2012 när vi tog fram en novellsamling som hon illustrerade, och sedan har vi fortsatt eftersom vi är så himla nöjda med det hon gör. I nämnd skriftserie tar vi upp olika sidor av barncancer, som är tänkt att vara till stöd för familjerna som drabbas av barncancer. Allt från en djupdykning i hjärntumörer och tips till närstående till information om mun- och tandvård vid cancerbehandling.

Näst på tur står en revidering av en skrift som handlar om mat vid cytostatikabehandling som tog slut för ett antal år sedan, men som efterfrågats på flera håll. Dessutom håller vi på att ta ett rejält grepp om syskonen, som fått alldeles för lite fokus genom åren. Nu kommer de att få två egna skrifter, och också två stycken riktad mot föräldrarna, där vi tar upp hur det är att vara syskon till ett barn med cancer.

Både under cancerbehandling och också om det allra värsta händer, och det sjuka syskonet inte överlever. Det känns så himla bra i hjärtat att vi nu äntligen tar fram något specifikt just för dem. En förutsättning har såklart varit att vi har en bra och vetenskaplig grund att stå på, vilket begåvade forskaren Malin Lövgren bidragit med. Förhoppningsvis blir vi klara till hösten. Här kommer lite bilder från dagen där ni också ser glimtar från några av illustrationerna som ska pryda de nya skrifterna.

Formgivar-Fredrik och projektledar-Jessica från Åkesson Curry är mina co-drivers i projektet, världens bästa.

Ja, ni ser ju själva. Det här kommer att bli så bra när det är klart. 

//Johanna Perwe #blogg100