Ny dag, nya möjligheter

Idag möttes vi av mulet väder och lite lätt duggregn nu och då - cyklisterna tyckte nog att det var rätt skönt. Turen gick genom fantastisk natur, små fina byar och stora maffiga lövträdsskogar. Det är faktiskt en upplevelse att ta sig genom landskapet på alla dessa småvägar i ca 30 km/h!

Vanligtvis kör man bil på stora vägar, troligtvis autobahn eller liknande -men det här kan verkligen rekommenderas. Nja, kanske inte i fullt så låg hastighet, men de här orterna och vyerna...härligt! Det är vår navigatör Patric, som har planerat färden och suttit med Google Earth och letat sig fram till alla dessa fina cykelvägar. Vägarna ska helst ha bra underlag och inte vara för stora så att trafiken blir för svår för deltagarna. Han har gjort ett fint jobb hittills - tack Patric.

 

Finska teamet körde förbi

Finska teamet körde förbi när vi hade förmiddagsstopp - hejja, hejja!

Idag  körde jag sjukvårdsbilen fram till lunch och därefter fikabilen fram till eftermiddagens rast. Vi var tvungna att flytta rastplatsen en liten bit från utgångsläget - det är inte helt lätt att hitta en plats intill vägkanten som ska rymma 40 cyklister, en mindre buss och två personbilar... Målet för dagens etapp var Tecklenburg, en väldigt kuperad ort med vidsträckta vyer. Imorgon går färden mot Duisburg, ca 16 mil härifrån.

Tecklenburg

//Anne Bergsten