Lyckad konstauktion på Folkoperan

Förra helgen bytte våra vänner i Team Rynkeby Stockholm för en stund fokus från cykling till konst. Då anordnade de nämligen en stor konstauktion på Folkoperan i Stockholm - Konst För Livet 2016.

Ett stort antal konstnärer från hela landet hade skänkt konstverk till auktionen där alla intäkter oavkortat gick till Barncancerfonden. Vi passade på att fråga en av arrangörerna, Maria Holmberger, hur det gick.

konstauktion Folkoperan, Team Rynkeby Stockholm  

Hej Maria, hur gick det på auktionen?
Vi fick in 139 000:- för hela konstauktionen. Då detta var första gången vi gör ett sånt här event i Stockholm så hade vi inga förväntningar på hur mycket vi skulle få in. Vi hade en fantastiskt trevlig eftermiddag på Folkoperan där alla konstverk auktionerades ut, vilket vi är mycket nöjda med.

Var det några föremål som var särskilt populära bland budgivarna?
Ja, det var några konstverk som det blev en bra budgivning på. bland annat ett fotografi av Patrick Miller "St Pauls" som auktionerades ut för 10 500:- samt en oljemålning av Gabriella Norum "Pojken i vattnet" som auktionerades ut för 5000:-.

Hur kom ni på idén med en konstauktion och hur mycket jobb har det varit med att arrangera auktionen? Jag förstod att ni samlade in konstverk under hela hösten.
Vi har faktiskt "lånat" det här eventet av ett Rynkeby-lag i Helsingborg som gjort detta några år där det varit riktigt lyckat och vi ville därför testa det i Stockholm. En grupp om 5-6 personer har under 6 månaders tid arbetat fram detta event, hårt och mycket arbete ligger bakom.

Vad har ni för planer i vår för Team Rynkeby Stockholm?
Vi har några större event kvar under våren; en inspirationsföreläsning med Aron Anderson, Toughest Kids samt Urban Mile. I juli cyklar vi vår "tur" på 130 mil från Malmö till Paris med resten av Sveriges 10 Rynkeby-lag.

Tack till alla som engagerat sig i auktionen. Och vill du läsa mer om Team Rynkeby Stockholms olika aktiviteter för att samla in pengar till Barncancerfonden så finns de här på Facebook.