Länkar

Här listar vi relevanta blogglänkar.

Om du har en blogg som du vill att vi ska lista här, skicka ett mejl till webb@barncancerfonden.se, berätta lite kort vad bloggen handlar om och bifoga länk till bloggen. Det går även bra att använda vårt kontaktformulär.

Observera att Barncancerfonden inte tar ansvar för innehållet på de bloggar vi länkar till.

www.lokeskamp.blogg.se 
Beskrivning: Hösten 2018 fick vi alla föräldrars mardröms besked. Vår son Loke hade insjuknat i blodcancer endast 8 månader gammal. I Lokes blogg kan man följa hans kamp emot cancern och familjens vardag.

https://kampabasti.com/
Beskrivning: Basti har leukemi (ALL). Detta besked innebär att vi hastigt rycktes upp från vardagens måsten till ett liv där vi vabbar för allvarligt sjukt barn och Basti ska genomgå en behandling på 2.5 år. Jag hoppas att ni vill följa vårt maratonlopp som jag hoppas skildra här.

mammatillf.blogg.se 
Beskrivning: En mamma berättar om hur vardagen ändrades på en dag när sonen vid sex månader insjuknade i leukemi. Hon skriver om de värsta stunderna och de bästa. Hur de som familj försöker hitta ett sätt att leva med sjukdomen och det faktum att Drottning Silvias barnsjukhus blir deras andra hem i två år framöver.

http://joseharaton.blogg.se/ 
Beskrivning: Här kan du läsa om ett vardagligt liv med mycket inslag av livet som en idrottande tvåbarnsmamma, tillsammans med sin tidigare friska familj, men som nu fått en ständig och oinbjuden gäst i deras son; en hjärntumör i ryggmärgskanalen har boat in sig ordentligt. Följ Hugos och deras kamp mot cancern samtidigt som de försöker leva ett så normalt liv som möjligt.

www.supermejaskamp.wordpress.com
Beskrivning: ”SuperMejas kamp – Kampen mot cancer och kampen att leva ett liv utan vår prinsessa Cancern kom som en objuden gäst, rörde runt våra liv totalt och tog till sist vår fina fina Meja ifrån oss. Startar denna blogg för att förstå vad som ”egentligen hände”. Att få läsa igenom allt och utifrån detta skriva på nytt, tror jag kommer hjälpa mig att förstå vad som hänt…

livetefterlinnea.blogspot.com
Beskrivning: Om hur livet plötsligt rasar. Om skräcken som grabbar tag i vårt liv när en tumör plötslig upptäcks i vår äldsta dotters ben. Skelettcancer. Osteosarkom. Om sorg, smärta, ångest och rädsla. Evig tid på sjukhus med svarta minnen. Om återfall när allt ska ljusna. Om när det värsta händer. När ingen räddning längre finns. Om kampen att lära sig leva på nytt. Om sorgen och saknaden efter min älskade flicka som bara fick bli 10 år 10 månader och 25 dagar. Jag som skriver är mamma till storasyster och lillasyster. Lillasyster finns här. Men storasyster är någon annanstans.

www.finest.se/dreamteam
Beskrivning: Bloggen handlar om hur det är att vara bästis med någon som har cancer, och vara ung. men självklart kan alla åldrar läsa den då jag tror att alla känner igen sig på något sätt. Jag tycker det är viktigt att vi bredvid också uttrycker oss då det inte bara är den som är sjuk som drabbas.

finest.se/ina
Beskrivning: Livet har sina egna outgrundliga vägar och vårt har nu tagit en annan. Vår minsta trollunge, Meja, har fått cancer. Detta är vår väg mot framtiden! Att kämpa mot högrisk neuroblastom stadie 4.

www.prinsessanevelina.blogspot.com
Beskrivning: Vår blogg handlar om vår älskade flicka och hennes korta kamp efter att hon insjuknat i ALL 24/10-08 som inte klarade den tuffa behandlingen hon fick genomgå och lämnade oss den 9/5-09. Och nu mera handlar den om saknaden och sorgen och att leva vidare dag för dag när man har mist sin dotter som bara fick bli 4 år gammal.

alicemossan.blogg.se
Beskrivning: En blogg om projektet ”Alicemössan och brorsan” och om vår dotter Alice som har en hjärntumör. I bloggen blir det både bilder, texter och känslor. Alice är 2,5 år och under behandling av cytostatika. Tumören har orsakat en kraftig stroke som lett till en halvsidig förlamning, halva synfältet borta och tal och språkcentrat förstört. Vi kämpar nu med rehab för att på nytt lära Alice gå, prata och leva. Behandlingen är lång och oklar. I bloggen fokuserar jag mycket på de mössor jag skapat för att samla in pengar till Barncancerfonen, målet har nu höjts flera gånger. MVH Sara

millimiliam.blogspot.se/
Beskrivning: Bloggen handlar om Milla & Milo som kort berättar om sina små äventyr och visar bilder och har en dialog med barnen.

mittbarnharcancer.wordpress.com/
Beskrivning: Mars 2011 insjuknade Lilly, då inte ens 2 år gammal, i ALL. 2 veckor senare föddes vår tredje dotter. Samtidigt som Lilly råkade ut för svåra biverkningar. Det skulle dröja ett halvt år innan familjen fick sova hemma igen. Nu har vi varit hemma länge och försökt hitta en vardag i allt, men varje dag är en kamp om att verkligen ta till vara på varje stund och att inte vara depressiv. Bloggen handlar delvis också om vår kosthållning som vi radikalt ändrade i samband med Lillys insjuknande.

levamedsorg.blogspot.se/
Beskrivning: Mamma till två barn. Ett i himlen. Ett på jorden. Båda i djupet av mitt hjärta. Sambo med barnens pappa. Förlorat kampen mot cancer. Försöker överleva och leva med sorgen. För det mesta överlever jag. Ibland lever jag. Lär mig leva ett nytt liv. Ett liv jag inte valde. Om bloggen: En blogg om livet efter barncancer. Om att förlora kampen mot cancer. Om sorg. Om att överleva. Att leva. Återblickar på livet med barncancer. Om livet med skräck. Livet med hopp. Livet med glädje. Livet.

mammatanka.blogspot.se
Beskrivning: Jag har sedan början på maj då vi fick besked om att vår minsta son har cancer, skrivit på min blogg. Den handlar om vårt liv då, nu och det ”normala” livet senare. Handlar även mkt om tankar kring detta overkliga trots att vi har ”turen” att bara få Burkitts lymfom. Vill gärna att andra som vill ska få läsa om vad jag har förstått denna lite ovanliga cancerform.

www.rajoankj.blogspot.se
Beskrivning: Jag har börjat skriva en blogg om våran son Rasmus som fick sin cancersjukdom ”Wilms” tumör den 4 juli 2012, jag skulle vilja komma kontakt med andra föräldrar som har gått igenom samma sak. Jag heter Annica Andersson som skriver.

www.kattenwaldemars.blogg.se
Beskrivning: Hej! Jag heter Katten Waldemar och bor i vanliga fall på Lekterapin på Barn- och Ungdomssjuhuset i Lund. Nu är jag ute på äventyr. Titta gärna in och se vad jag har för mig.

www.ulricasjoberg.blogspot.com
Beskrivning: ”Mitt namn är Ulrica och jag startade en blogg då min son Alexander 14 fick diagnosen Non Hodkins Lymfom i augusti 2011. I min blogg kan man följa oss genom denna fruktansvärda tid. Jag hoppas min blogg kan ge andra en inblick hur det är att ha ett barn med cancer liksom information om själva sjukdomen och dess behandling. Jag hoppas också den kan ge hopp och styrka i och med det faktum att Alexander idag är färdigbehandlad även om oro för återfall såklart finns där.”

http://charmtrolletemilia.blogspot.com/
Beskrivning: ”Här skriver jag om Emilias kamp mot sin Leukemi. Emilia fick diagnosen ALL i slutet av november 2009 och är snart färdigbehandlingar. Livet har varit en berg och dalbana med många jobbiga perioder men nu är Emilia så pigg och glad även om hon fortfarande får dippar. Jag hoppas att bloggen kan ge hopp till familjer som genomgår de jobbiga perioderna och se hur det kan gå från det svåra när barnet är så däckat till en sprallig tjej som kan gå på dagis.”

www.ellenochmoa.blogspot.com
Beskrivning: ”Jag har en blogg om och för mina barn. Den handlar om Ellen, Moa och Lilly. I juni 2010, när Ellen var 3,5 år fick hon diagnosen leukemi. Nästan omgående lades hon i respirator och vårdades på IVA i ett halvår. Efter nästan ett år på sjukhus kunde vi återigen bo hemma hela familjen. Både starkare och skörare. Både lyckligare och sorgsnare. Men framförallt här och nu.”

www.berglundsliv.blogg.se
Beskrivning: ”Bloggen började som en vanlig blogg tills den 4 januari 2011 då det upptäcktes en neuroblastomtumör i vår dotter Thildas mage. Hon var då nästan 8 år gammal. Här har jag skrivit om vår jobbiga resa vi gjort och om hoppet vi har att vinna kampen mot cancern.”

www.essencevitae.com
Beskrivning: ”Fotoprojektet Essence Vitae berättar om kärlek och närhet i småbarnsfamiljer där någon drabbats av en livshotande sjukdom. Fotograferna arbetar gratis, som en gåva till familjerna. Essence Vitae är latin och betyder fritt översatt ”Det viktigaste i livet”. Projektet riktar sig till familjer med barn där någon familjemedlem drabbats av en livshotande sjukdom.”

www.serduberget.blogspot.com
Beskrivning: ”Oliver fick sin diagnos – Hodgkins – i februari 2011, blev frisk men fick återfall i september samma år. Här är vår berättelse, våra tankar och vår kamp mot cancern. Vi bor i en liten stad på västkusten, jag, min sambo, Oliver och lillasyster Elin. Hälsningar Frida”

www.jannietomasson.blogg.se/
Beskrivning: ”Jag, mamma till Ester 4 år, startade blogga i november 2011 när vårt liv rasade samman. Ester kissade blod, jag gav mig inte, på UL upptäckte de en klump i magen. Klumpen är Wilms tumör. Klumpen plockades bort i december och nu vill vi bara att de 27 v ska gå smärtfritt o snabbt framåt, så vår lilla tjej kan bli frisk igen. Hoppet finns där hela tiden.”

http://prinsenavnottrask.blog.se
Beskrivning: ”Jag bloggar om mina tankar och känslor sedan vi fick reda på att vår 10-årige son diagnostiserats med Wilms Tumör i höger njure den 4 augusti 2011.”

http://hannagull.wordpress.com
Beskrivning: ”Vi har startat en blogg där vi får minnas vår underbara dotter Hanna som gick bort den 14 oktober 2009 i högmalign hjärntumör (PNET). Alla som vill kan gå in och minnas eller ta del av hennes alldeles för korta liv.”

http://daimbiten.blogspot.com/
Beskrivning: ”Vi var en hellt vanlig familj med helt vanliga vardagsproblem. Men allt ändrades den 17 mars 2011 då vi fick diagnosen Leukemi, ALL, på våran dotter Cassandra.”

http://notesabouthl.wordpress.com/
Beskrivning: ”Jag tog examen som sjuksköterska i juni, bara elva dagar innan jag fick beskedet att jag hade Hodgkins Lymfom, lymfkörtelscancer. Jag jobbar nu varannan vecka och får cytostatikabehandling varannan vecka.”

http://vitakrigare.blogspot.com/
Beskrivning: ”Jag skriver om hemmafrulivet, saknaden till familjen i europa, shopping, men mest om mina tankar och reflektioner. 2009 flyttade vi till Seattle då min man tog ett jobb här och jag blev hemmafru. Livet fylldes av nya upplevelser och jag och våra två söner njöt av livet. Men den 3 februari 2011 förändrades allt, vår 6-årige som blev diagnosticerad med cancer och två veckor senare, mitt i detta kaos föddes lilla Lucas.”

http://jenniferherlet.blogg.se/
Beskrivning: ”Mitt liv utan Cancer.”

http://jagfunkar.blogspot.com
Beskrivning: ”Lillasyster, 2 år, fick diagnosen barnleukemi ALL i mitten på april. Hon har under en dryg månad gått igenom cellgiftsbehandling som har gett kraftiga biverkningar. Nu funkar hon bättre igen, men har fortfarande lång tid av behandling framför sig. Efter att vi har upplevt tre icke obetydliga missöden hittills funderar vi föräldrar som bäst på hur vi ska bära oss åt för att få vårdpersonalen att faktiskt beakta den information vi ger dem.”

http://aronanderson.se/
Beskrivning: ”Läs min blogg där jag skriver om träning, kost, hälsa och mitt liv som elitidrottare.”

http://www.bomsickabomblog.blogspot.com/
Beskrivning: ”Om livet som det blev. om livet som måste levas. om livet vi älskar att leva. att leva livet. livet i en trebarnsfamilj i ett stort vitt hus. livet med en liten flicka som fick leukemi när hon var tre år. livet med rädsla, syskonbråk, pannkakor och elaka celler.”

http://www.elisemooi.com
Beskrivning: ”I september 2010 fick vi veta att vår dotter hade en hjärntumör. Efter en stor operation, får hon nu cellgifter varje 4 vecka fram tills sommaren 2011.”

http://tobiasholmen.blogspot.com/
Beskrivning: ”Min son fick diagnosen Ewing´s Sarcoma våren 2009, sommaren ett år efter blev han en ängel.”

http://rebeccamariaaronsson.blogg.se
Beskrivning: ”En blogg om hur det är att vara sjutton år och att ha cancerdiagnos Ewings sarkom.”

http://www.ccarolinaa.blogg.se
Beskrivning: ”För ett år sedan så avslutade jag min behanling mot Hodgkins Lymfom. Jag skrev en del under min sjukdomstid. Jag är inte lika aktiv nu längre, men alla mina inlägg från när jag var sjuk finns kvar i arkivet.”

http://kittyhansens.blogg.se
Beskrivning: ”Livet före och efter Kittys sista vila.”

http://tigrinnan.blogspot.com
Beskrivning: ”Bloggar regelbundet om livet som ensamstående varannan-veckas-mamma med två små barn, lillebror och storasyster. Storasyster fick i maj -09 diagnosen Wilms tumör. Är nu färdigbehandlad, men oron och efterkontrollerna återstår.”

http://alltidtillsammansvivandrar.blogspot.com
Beskrivning: ”Nera förlorade sin son i skelettcancer i november 2009. Hon bestämde sig sedan efter detta att göra en vandring för att hedra sin sons minne samt att samla in pengar till Barncancerforskningen. Följ med på hennes resa i hennes blogg.”

http://sarahssmarties.blogspot.com/
Beskrivning: ”Sarah förlorade sin son i cancer 2006. Genom bloggen vill hon hjälpa andra, även sig själv, att fokusera på det som är bra. Hon tipsar om smått och stort och berättar glädjande anekdoter från sitt liv. Hon ”letar liv”.

http://rosell-engstrom.blogspot.com/
Beskrivning: ”John drabbades av cancer och fick diagnosen medulloblastom, hjärntumör. Bloggen beskriver hans kamp mot cancer och föräldrarnas erfarenheter och tankar. John avled den 3 augusti 2009, 3 år och 7 månader gammal. De skriver även om tankar och livet efter Johns bortgång.”

http://utrotaklumpen.blogg.se/
Beskrivning: ”Bloggar regelbundet om livet som mamma till fyra små pojkar, där Melwin, 3 år, kämpar mot ”Klumpen”.”

http://carinsblogg.bloggsida.se/
Beskrivning: ”Hannes kämpar mot ALL och återfall i CNS under pågående behandling. Hans mamma Carin bloggar om livet i denna blogg.”

http://bambinidolce.blogg.se
Beskrivning: ”Från början en helt vanlig blogg som nu till stor del handlar om vår sjuke dotter Lova snart 6 år som har en hjärntumör som heter opticusgliom.”
www.mittliv-becka.blogspot.com
Beskrivning: ”Jag är mamma till en pojke (Theo) som gick bort för exakt ett år sedan i cancer (hjärntumör). Jag har sedan en tid bloggat om detta. Livet före, under och efter.”

annasanatomi.blogspot.com/
Beskrivning: ”Jag började blogga när min son Gustav fick lymfom i februari 2009, ett bra sätt för mig att bearbeta vad som händer men framför allt som information till nära och kära som på detta sätt får ta del av vår vardag.”

lifeofgurrag.blogspot.com/
Beskrivning: Gustavs blogg.

www.anniebo.blogg.se
Beskrivning: ”Började som en helt vanlig blogg, tills vår dotter fick diagnosen rabdomyosarkom i maj 2008.”

cancerkampen.blogg.se
Beskrivning: ”En blogg som handlar om livet som mamma till en flicka som heter  Samna, 15 år gammal som har en väldigt ovanlig och aggressiv cancersjukdom, som heter medellinjecarcinom.”

mammanonna.blogspot.com/
Beskrivning: ”Tonåring + cancer =%${@.  Jag skriver om hur livet ser ut i vår familj sen augusti 2008 då vårt äldsta barn, då 17 år, fick Leukemi ALL.”

neuroblastom94.blogspot.com/
Beskrivning: ”Här ligger berättelsen om när Lojsan fick cancer som 2-åring, och vad som hände sen.”

pernillo.blogg.se
Beskrivning: ”Bloggen handlar om mitt liv nu när jag har fått återfall av osteosarkom och samtidigt försöker leva som en normal snart 18-åring.”

cancerkampen.com/
Beskrivning: ”Jag driver en blogg där jag skriver om när jag fick cancer och kampen mot den hemska sjukdomen fram tills idag. Första gången jag insjuknande var jag 10 år. Nu blir jag snart friskförklarad och är den ända i kanske hela världen som gjort en modifierad van ness rotationsplastik. Det skulle vara så kul om ni ville läsa och länka min historia ! Tack på förhand Emelie Johansson”