Inspiration, reflektion och tacksamhet

Varje helg har jag en ritual som är helig; en långpromenad, i ett tempo enligt dagsformen, där jag samlar inspiration. Genom denna rutin finner jag ro för reflektion och kommer lättare i kontakt med min inre kompass. Det ämne som dök upp när jag tog på mig tänkarhatten under helgens runda var tacksamhet.

Igår var jag på en föreläsningskväll som företaget 4Good anordnade på Rival. Det var fyra väldigt inspirerande personer som föreläste om deras livshistoria och gav motiverande idéer för att hitta sin väg i livet. Agneta Sjödin talade om att hitta syftet med just sitt unika liv. Något av det jag verkligen tog med mig från hennes samtal var att acceptera livets kontraster och att det är okej att vara i obalans.

Leila Lindholm talade om att våga för att vinna. Att våga ta första steget, fastän man inte ser hela trappan ännu. Åsa Tönne motiverad till att leva i nuet och fullt ut. Att verkligen tacka personer som ger dig något och våga be andra om hjälp. Mårten Nylen avslutade kvällen och talade om vikten av att dela med sig av glädje och att vi besitter kontrollen för att skapa våra liv som vi vill ha dem.

IMG_3913

(Bilden från 4Good's event är från Instagram)

Har ni möjlighet att gå på ett 4Good event, så kan jag varmt rekommendera det. De har även en podcast som heter Sunshinepodden som ni kan följa. När det gäller mina egna tankar kring inspiration så har jag på senaste tiden reflekterat mycket kring tacksamhet. Ordet tack säger och tänker vi på ofta och det kan ha många olika betydelser. För mig är ordet laddat med något positivt men det har inte alltid varit så. Under många år hade jag väldigt svårt för att ta till mig om någon annan sa att jag hade gjort något bra eller gav mig en komplimang. Jag sa tack tillbaka men kände aldrig riktigt det jag fick beröm för. Jag strävade alltid att nå framåt och bli bättre, mina krav på mig själv var höga och jag hade många mål i sikte. Först när jag nådde mina mål så skulle jag vara nöjd, trodde jag. Jag stannade inte heller upp och var tacksam för att jag var på god väg.

IMG_3754

Att känna tacksamhet mot sig själv och där man är just nu, är något som jag nyligen har insett är av otrolig vikt. Vi kan välja att se alla möjligheter och dörrar som är öppna för oss och vi kan även vara nöjda med den väg vi vandrar. Någon sa nyligen till mig att “Du kan stapla hela världens böcker på en hög som du vill hinna läsa innan du dör men du kommer ändå inte att hinna läsa dem. Så var glad för de böcker du hinner och har möjlighet att läsa”. Denna tanke fick mig att inse att jag har haft som mål att göra så mycket som möjligt men inte kunnat njuta av stunden just nu.

Helgpromenad

Det som har ändrats är att jag verkligen känner mig närvarande och kan vara tacksam för det som händer mig. Jag vågar ta emot andras beröm, glädje och hjälp. De möjligheter jag får just nu och de människor jag har nöjet av att träffa är helt fantastiska. Jag vet inte exakt vad mitt livsmål ligger just nu men jag känner mig lycklig med min situation ändå. När jag verkligen känner mig närvarande, kan jag också ge mer av mig själv till andra. Det blir som en positiv dominoeffekt. Jag har alltid velat ge mycket till andra men genom att ge mig själv en klapp för axeln, så kan jag ge ännu mer till andra.

TACK för att just du läser detta! Jag hoppas att du tar hand om dig själv och ger dig en stor kram, så kan vi tillsammans fortsätta att sprida glädje och positivitet till varandra.

// Jessica