Heja alla vardagshjältar!

Tänk vilken stor skillnad man kan göra för en annan människa. Ibland behöver man bara finnas där. Visa att man ser en annan människa. Bete sig osjälviskt. Lyssna till det svåra. Eller bara prata om vädret. Det viktiga är att man är lyhörd, för behovet av stöd är individuellt. Både i hur lite eller mycket stöd man vill ha, men även på vilket sätt. Att ha förmånen att kunna vara så betydelsefull i någon annans liv är vackert och något jag tycker att man ska ta tillvara på.

josephine.jpeg

Vi fick ett mail av Linda, där hon beskriver hur Josephine är hennes och hennes son Alfreds vardagshjälte och hur mycket hon betyder för dom:

Hej!

Jag heter Linda Andersson. Min son Alfred fick leukemi när han var 7 år gammal, i oktober 2017.

Plötsligt stannade vår värld.

Min bästa vän tog klivet in i familjen ännu mer och blev vår vardagshjälte - med råge.

Hon lagade matlådor på rullande band och la i folieformar. Vår frys fylldes med mat och den första tiden när vi låg inne länge med vår son levererades maten till Lund så att vi kunde få ordentlig mat i oss. I familjen finns även en lillasyster som mitt i den jobbigaste tiden fyllde år. Hon fick följa med min bästa vän och hennes familj på en heldag på badhuset. Hon fick all uppmärksamhet hon förtjänade. Det betydde allt för oss ❤️ Vår vardagshjälte är Josephine, min bästa vän, den viktigaste människan för oss. Hon är utbildad biomedicinskanalytiker och kunde svara på alla jobbiga frågor, hon har fått motta många nattliga samtal, hon har kramats och torkat tårar på både mig och min älskade son. Hon har tagit hand om det vi inte alltid orkat och funnits för oss på ett outtröttligt sätt. Denna resan hade inte varit möjlig utan henne och allt hon gjort. Från matlagning, till handling, till stöd och framför allt kärlek.

Hon och hennes familj är vår valda familj och hon är en sann vardagshjälte!

/Linda Andersson

På bilderna visas Josephine, Alfred, Alfreds lillasyster och Josephines barn.

Jag vill med detta inlägg hylla Josephine och alla andra vardagshjältar. Du som bryr dig om folk i din närhet, som frågar hur dom mår, som ger en kram. Du som klipper någons gräsmatta, tar hand om en katt, eller vattnar någons blommor när det behövs. Du som ser och försöker förstå hur just du kan hjälpa till. Du som ställer upp för någon annan. Du är guld värd - heja dig!

/Elin