Efterlysning: Föräldrar till barn med neuroblastom

Att möta andra som också gått igenom samma sjukdom, med liknande faser och behandlingsprotokoll med allt vad det innebär, är värdefullt och något vi verkligen vill hjälpa till med.

12x5 Image

Häromdagen fick vi ett hälsning från en mamma, vars barn behandlas mot (gaglio-)neuroblastom, som ville ha hjälp att komma i kontakt med andra föräldrar som också har barn med den sjukdomen. Det vill vi självfallet gärna!

Därför uppmanar jag nu andra föräldrar som har erfarenhet av den diagnosen att lägga in en kommentar i fältet nedan, så att förhoppningsvis nya möten mellan föräldrar kan ske. Det fiffiga med just digitala kanaler är att geografiska avstånd inte har någon betydelse, så det här uppropet går ju ut till hela vårt avlånga land. Det räcker med diagnos och hur man kontaktar er, det behöver ju inte vara hela uppsatser just här. Dessutom tänker jag att även andra med liknande behov av möten, fast kring andra barncancerdiagnoser, gärna också kan lägga in en kommentar om ni vill göra ett eget "upprop" här nedan.

Så min uppmaning till er föräldrar/ungdomar som bär alla frågor och funderingar helt själva just nu: Visa er. Efterlys. Sök. Och var öppen för nya möten. Er unika, och ofta tunga, erfarenhet kanske kan bli lättare att bära om ni delar den med fler?

//Johanna