Barncancerfondens inspirerande stormöte 2016

Idag har Barncancerfonden haft årsmöte i Sollentuna och i samband med mötet också haft ett stormöte för de aktiva föreningsmedlemmarna.

Årsmötet är Barncancerfondens högsta beslutande organ och då väljs bland annat styrelse (mer om det senare), man godkänner årsredovisning med mera. Mötena innebär också en möjlighet för föreningarnas medlemmar att träffas och utbyta erfarenheter. Vi fick under dagen också en hel del information och inspiration från de inbjudna föreläsarna. Flera av föreläsningarna har livesänts på Youtube under dagen och det första passet kan du se i efterhand här nedan.

Video från stormöte 2016 - del 1 https://www.youtube.com/watch?v=WJABV5VfFMs Första föreläsningen stod Roger Henriksson och Stefan Söderhäll från Regionalt Cancer Centrum Stockholm-Gotland för. De pratade om den nationella cancerstrategin och mer specifika aktiviteter och planer kring barncancer. Därefter berättade Maria Hellbom om Centrum för cancerrehabilitering som håller på att startas i Stockholm. Maria är verksamhetschef där.

  olle_bjorks_stipendium   Efter lunchen delades för första gången Olle Björks stipendium ut för berömliga insatser i arbetet för barn med cancer. De fyra stipendiaterna var Margareta af Sandeberg, Eva Turup, Bengt Sandstedt och Jonas Abrahamsson. Vi fick också en mycket hoppingivande och inspirerande dragning av professor Thomas Helleday på Karolinska Institutet om nya behandlingsmetoder mot cancer.

Christer Nederstedt uppdaterade oss på bygget av Hjältarnas hus i Umeå som ska stå klart i mars nästa år. Som avslutning bjöd Fredrik Westerlund oss på en svindlande resa,  bland annat om sin egen uppväxt med funktionsnedsättning och sonen Sebastians cancerdiagnos (neuroblastom). Fredrik och vännen Guido beslöt sig i samband med sonens behandling att försöka samla in pengar till Barncancerfonden. Genom ett enormt engagemang och stor kraftansträngning besteg vännerna fyra fjälltoppar i Arjeplog och samlade därmed in över en halv miljon kronor till Barncancerfonden Norra. Lyssna gärna på Fredriks fascinerande berättelse som börjar efter drygt 28 minuter i videon nedan. Video från stormöte 2016 - del 2 https://www.youtube.com/watch?v=Q5Vfaqd4RPo Tack till föredragshållarna, alla från kansliet och från föreningarna för en inspirerande dag och intressanta möten. #blogg100